pilne!!!!!!!! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 27 sie 2015, 21:23

Wziac ustawe do raczki i przeczytac! Wszystko tam jest.
aaaaaa

Napisano: 28 sie 2015, 10:38

aga ops pisze:A czy wliczamy świadczenie pieniężne z programu Pomoc państwa w zakresie dożywiania przyznane na 3 miesiące do zasiłku stałego? Pan ma zasiłek stały, w między czasie przyznajemy świadczenie pieniężne na żywność. Przeliczać zasiłek stały cz nie?
Jeżeli zasiłek stały został przyznany wcześniej, to on stanowi dochód w związku z tym nie można wliczać celowego na żywność jako dochodu bo wyjdzie paranoja. Inaczej wygląda syt. gdy wcześniej zostało przyznane świadczenie z programu a dopiero w trakcie jego pobierania klient nabył prawo do stałego. Wtedy to świadczenie jest dochodem a po jego utracie trzeba zmienić decyzję.
socjal 123

Napisano: 28 sie 2015, 10:38

Jesteśmy po kontroli. Stanowisko osób kontrolujących jest takie, że jeżeli pomoc jest przyznawana na kilka miesięcy to posiada znamiona pomocy okresowej i należy wliczać ją do dochodu. Tj. Świadczenie pieniężne na żywność przyznane na kilka miesięcy powinno wliczać się do dochodu....
Po kontroli przeliczaliśmy zasiłki stałe i okresowe...było zamieszanie .....
ola p

Napisano: 28 sie 2015, 12:09

Byłam w 2014 r na szkoleniu u Pana Mazurkiewicza i on mówił, że nie mozna przyznawać pomocy finansowej na żywność z programu " Pomoc państwa w zakresie dożywiania " 2014-2020 na kilka miesięcy.
beti 1975

Napisano: 28 sie 2015, 13:31

u nas nie wolno przyznawac swiadczenia z programu na zakup zywnosci na okres dluzszy niz miesiac. mielismy kontrolę z wojewodztwa i było dobrze.
asc

Napisano: 09 wrz 2015, 9:34

jestem krótko po kontroli i zarzucili mi błąd, kiedy wliczałam do dochodu zasiłek z "Pomocy Państwa w zakresie dożywiania...", mimo że był przyznany na dwa miesiące i w tym czasie babka ponownie złożyła wniosek.

Jeśli ma ktoś jakąś logiczną interpretacje na temat tego, że można przyznawać pomoc finansową na dłużej niż jeden miesiąc to byłabym wdzięczna...
zgaszona
Praktykant
Od: 03 wrz 2015, 9:28
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x