pilne! od kiedy DE i kiedy wypłata??
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: pilne! od kiedy DE i kiedy wypłata??
Tak. Pod warunkiem że na grudzień miał przyznany tez dodatek mieszkaniowy. Natomiast jeśli DM ma od stycznia to DE tez przyznasz od stycznia.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
Oczywiście.AniaDodatki pisze:Czyli jakby wnioskodawca przyszedł 31.12.2017 (abstrahując że była to niedziela), też dostałby DE od grudnia?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM/DE/FA/ŚR
- Kontakt:
I tu się nie zgodzę. Jeśli ktoś złożył wniosek w grudniu na dodatek mieszkaniowy i energetyczny to oba świadczenia przyznaję od stycznia bo dodatek energetyczny przysługuje gdy osoba ma przyznany dodatek mieszkaniowy.
Dokładnie teraz mam taką sytuację. Kobieta w styczniu złożyła wniosek na dod. mieszkaniowy i dod. energetyczny. Przyznałam jej dodatek mieszkaniowy od lutego i energetyczny również od lutego mimo daty złożenia wniosku styczniowej. W styczniu ma jeszcze oba dodatki przyznane poprzednimi decyzjami.
Dokładnie teraz mam taką sytuację. Kobieta w styczniu złożyła wniosek na dod. mieszkaniowy i dod. energetyczny. Przyznałam jej dodatek mieszkaniowy od lutego i energetyczny również od lutego mimo daty złożenia wniosku styczniowej. W styczniu ma jeszcze oba dodatki przyznane poprzednimi decyzjami.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM/DE/CEIDG/ALKO
- Kontakt:
U nas też się tak robi - Ilonka87. Z tym, że ja mam raptem 2 gosp. które pobierają DE
z resztą działam jak poprzedniczka, więc się zdziwiłam, że przyznaje się DE od tego samego miesiąca, w którym składany jest wniosek

-
- Referent
- Zajmuję się: DM i DE
- Kontakt:
Ilonka i Ania źle robicie. Skoro nie jest to określone w przepisach szczegółowych do DE to wniosek złożony w danym miesiącu przez wnioskodawcę należy traktować jako żądanie świadczenia właśnie od tego miesiąca w którym wniosek został złożony. Na jakiej podstawie przyznajecie dopiero od kolejnego miesiąca? Bo dodatki mieszkaniowe tak przyznajecie? Tylko że dodatki mieszkaniowe mają to określone w przepisach.
Temat wcześniej był już wałkowany.
Temat wcześniej był już wałkowany.
Oprócz pilne! od kiedy DE i kiedy wypłata?? - Dodatek energetyczny przeczytaj również:
umowa kompleksowa na dorosłego syna wnioskodawczyni
Nowa stawka dodatku energetycznego za 2017 r.
Zgon wnioskodawcy -podpowiedźcie proszę
archiwizacja dokumentów z dod. energ
decyzja odmowna na dodatek energetyczny
co zrobićw tej sytuacji,gdy jest różna liczba osób w gospoda
informacja o terminie wypłaty
nie odbieranie dodatku energetycznego
ustalenie liczby odbiorców w dodatku energetycznym
Program PUMA do dodatku energetycznego
wstrzymanie DM a wstrzymanie DE??
umowa komplekowa nie podpisana
powielony wniosek na dodatek energetyczny
Dodatek energetyczny do rąk, a nie na konto