Pismo dotyczące przedłużenia okresu zasilkowego - Wzory pism

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 17 mar 2009, 15:13

Czy ktoś może wrzucić pismo informujące o przedłużeniu okresu zasiłkowego?Będę bardzo wdzieczna bo myśle nad tym i myśle...
~ola

Napisano: 17 mar 2009, 16:32

ale o jakie pismo Ci chodzi
~Monika

Napisano: 17 mar 2009, 16:46

Informujące o przedłużeniu okresu zasiłkowego. U nas nie wszczynamy postępowania administracyjnego tylko mamy brać od ludzi podpisy że zostali poinformowani o zmianie.
~ola

Napisano: 17 mar 2009, 17:22

nie można na podstawie informacji przedłużyć okres zasiłkowy, na jakiej podstawie wypłacicie pieniądze?
~Ania

Napisano: 18 mar 2009, 11:48

chyba mnie żle zrozumiałaś...wiadomo, że trzeba wystawić decyzję o przedlużeniu wypłacanych świadczeń na te dwa miesiące. Mi natomiast chodzi pismo, w którym informuje się ludzi o przedlużeniu okresu zasiłkowego. Moja szefowa nie chce wszczynać postępowania i twierdzi, ze starczy samo pismo i o wzór takiego pisma czy oświadczenia proszę.
~ola

Napisano: 18 mar 2009, 12:51

moim zdaniem, jeżli będziesz zmieniać decyzje już istniejące to musisz wszcząć postępowanie - tylko taki sposób istnieje w kpa;
jeżeli nie będziesz zmieniać decyzji tylko wydawać nowe to można wysłać do ludzi taką informację ale w tym przypadku nie będziesz mogła bazować na starym wniosku i nie wiem do końca czy będzie to zgodne z ustawą.
Zastanawiam się dlaczego Twoja szefowa nie chce wszczynać postępowania - wydaje mi się to najłatwiejsze i najbezpieczniejsze - w razie kontroli.
~Ania

Napisano: 18 mar 2009, 13:18

Ja też tego nie rozumiem...dla mnie też to jest najlepszy sposób ale ja tu nie rządze.Jestem tylko ciekawa co zrobi w razie kontroli pewnie mi się dostanie.
~ola

Napisano: 18 mar 2009, 16:06

Na szkoleniu Pan Mazurkiewicz mówił że oświadczenie klientów, że zostali poinformowani o przedłużeniu okresu zasiłkowego jest dopuszczalne i nie trzeba wtedy wszczynać postępowania.
~ula5

Napisano: 19 mar 2009, 15:25

przecież ustawa mówi, że przedłuża się decyzje bez zgody strony , nie wystarczy w decyzji napisać o przedłużeniu okresu zasiłkowego?
~dora

Napisano: 19 mar 2009, 15:48

Z tego co mówili na szkoleniu to strona ma być poinformowana i aktywna podczas wydawania decyzji, musi mież we wszystko wgląd.
~ola

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x