Informujące o przedłużeniu okresu zasiłkowego. U nas nie wszczynamy postępowania administracyjnego tylko mamy brać od ludzi podpisy że zostali poinformowani o zmianie.
chyba mnie żle zrozumiałaś...wiadomo, że trzeba wystawić decyzję o przedlużeniu wypłacanych świadczeń na te dwa miesiące. Mi natomiast chodzi pismo, w którym informuje się ludzi o przedlużeniu okresu zasiłkowego. Moja szefowa nie chce wszczynać postępowania i twierdzi, ze starczy samo pismo i o wzór takiego pisma czy oświadczenia proszę.
moim zdaniem, jeżli będziesz zmieniać decyzje już istniejące to musisz wszcząć postępowanie - tylko taki sposób istnieje w kpa;
jeżeli nie będziesz zmieniać decyzji tylko wydawać nowe to można wysłać do ludzi taką informację ale w tym przypadku nie będziesz mogła bazować na starym wniosku i nie wiem do końca czy będzie to zgodne z ustawą.
Zastanawiam się dlaczego Twoja szefowa nie chce wszczynać postępowania - wydaje mi się to najłatwiejsze i najbezpieczniejsze - w razie kontroli.
Ja też tego nie rozumiem...dla mnie też to jest najlepszy sposób ale ja tu nie rządze.Jestem tylko ciekawa co zrobi w razie kontroli pewnie mi się dostanie.
Na szkoleniu Pan Mazurkiewicz mówił że oświadczenie klientów, że zostali poinformowani o przedłużeniu okresu zasiłkowego jest dopuszczalne i nie trzeba wtedy wszczynać postępowania.