My wszyskim bedziemy dawac zawiadomienia jeszcze nie są dopracowane:
dnia .....................
ZAWIADOMIENIE
Zgodnie z art.2 Ustawy z dnia 17 października 2008 r. o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych okres zasiłkowy rozpoczynający się w dniu 1 września 2008 r., na który ustala się prawo do świadczeń rodzinnych, przedłuża się do dnia 31 października 2009 r. Zostałam/em poinformowana / y, że w związku z powyższym zostanie zmieniona moja decyzja Nr MOPS/............................. /ZR / ...... /2008 z dnia…………………
w części dotyczącej okresu przyznania zasiłku rodzinnego na dzieci :
1. ..............................................................................................................
2. ..............................................................................................................
3. ........................................................................
oraz dodatku z tytułu ..................................................................... na dzieci:
1. ..................................................................................................................
2. ..................................................................................................................
3.
w ten sposób, że zostaną mi przyznane do 31-10-2009.
Zostałam/em poinformowana/y , że zgodnie z art.14 ust.3 ustawy o świadczeniach rodzinnych, wniosek o wypłatę dodatku z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego 2009/2010 składa się do dnia zakończenia okresu zasiłkowego, w którym rozpoczęto rok szkolny albo roczne przygotowanie przedszkolne. W związku z powyższym wniosek na dodatek z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego 2009/2010 należy złożyć do 31-10-2009 r.
W przypadku ubiegania się o dodatek do zasiłku rodzinnego tytułu podjęcia przez dziecko nauki w szkole poza miejscem zamieszkania ( szkoła ponadgimnazjalna , szkoła artystyczna lub podstawowa i gimnazjum w przypadku dziecka legitymującego się orzeczeniem o niepełnosprawności lub stopniu niepełnosprawności) , wniosek o przyznanie dodatku na okres zasiłkowy 2008/2009 na okres od 01-09-2009r. do 31-10-2009r. należy składać od 01-09-2009r. do 30-09-2009r.
...............................................................
podpis