nie wzięli się za tłumaczenie bo jak sam napisałeś jest to jasne ... ale jak się okazało nie dla wszystkich .. trochę nie halo jak urzędnik I instancji a następnie II instancji nie potrafi literalnie przeczytać i zastosować JASNEGO przepisu ... a potem trolle sobie używają na nas wszystkich ...m&m pisze:Ha, ha. Wzięli sie za tłumaczenie tego, co jest jasne, tylko nielogiczne.
Iks nie wiedziałeś, że media to największa władza jestRajski pisze:zapodajcie treśćIks pisze:Nie. Pismo dotyczy programu wyemitowanego w TVN. Jak widać wystarczy coś pokazać w TV, żeby oparło się o ministra.
To ze przepis jest jasny nie znaczy , że nie jest absurdalny i to do tego stopnia, że az w swojej absurdalności staje sie wręcz nieracjonalny. Stąd to halo niektórych. Bo dla niektórych racjonalnie myslących niewyobrażalnym jest , zeby osoba z orzeczonym znacznym stopniem niepełnosprawnosci, w którym niezdolna jest do samodzielnej egzystencji i w codziennych czynnościach wymaga pomocy innych osób, a tym samym nie jest w stanie zaopiekowac sie sama sobą, mogła sprawowac stałą opiekę nad kimkolwiek nawet nad własnym dzieckiem niepełnosprawmnym i jeszcze brać za to pieniądze..ewalu pisze: nie wzięli się za tłumaczenie bo jak sam napisałeś jest to jasne ... ale jak się okazało nie dla wszystkich .. trochę nie halo jak urzędnik I instancji a następnie II instancji nie potrafi literalnie przeczytać i zastosować JASNEGO przepisu ... a potem trolle sobie używają na nas wszystkich ...
m&m pisze: I nie trzeba byc trollem,zeby z jednej strony uzywac na was urzędnikach za wasze zaslepienie, a z drugiej na ustawodawcy za niedorzecznosc przepisu.
Zarejestrowanie w UP nie jest żadną przesłanką negatywną do przyznania świadczenia i tak samo będę to stosował w przyszłym roku gdy przy SZO też wejdzie niepodejmowanie.m&m pisze:pomimo, ze uw was nie spełnia warunków, gdyz na ten czas był zarejestrowany w UP
Przepisy - nie my, przepisy. Jest rezygnacja, jest kryterium itd. ja tego nie wymyśliłem.m&m pisze:ale za to patrzycie, zeby opiekunów dorosłych ON jak najbardziej poudupiac
Nie przyznałbym świadczenia osobie niezdolnej do sprawowania opieki.m&m pisze:Bez cienia wątpliwości przyznalibyscie świadczenie konającej matce za sprawowanie opieki nad dzieckem
W moim przypadku była, kiedy starałam sie o śp., takze mam najlepszy dowód interpretacji przepisów przez pracowników opsów z korzyscią dla opiekunów dzieci, a ze stratą dla opiekunów dorosłych osób niepełnosprawnych.Iks pisze: Zarejestrowanie w UP nie jest żadną przesłanką negatywną do przyznania świadczenia i tak samo będę to stosował w przyszłym roku gdy przy SZO też wejdzie niepodejmowanie.
Nie do konca przepisy, bo chyba zapomniało ci sie , jak przy staraniu sie o szo w niektórych opsach nie chcieli zaliczac rezygnacji z zatrudnienia po kilku czy kilkunastu dniach pracy czy tez bez odpowiedniej adnotacji na umowie o przyczynach rezygnacji, pomimo ze przepisy nie precyzowały tych kwestii.Iks pisze: Przepisy - nie my, przepisy. Jest rezygnacja, jest kryterium itd. ja tego nie wymyśliłem..
Ty moze nie, ale dla niektórych liczy sie fakt, ze w ustawie jest zapis, że takiej osobie się nalezy.Iks pisze: Nie przyznałbym świadczenia osobie niezdolnej do sprawowania opieki.