płaca minimalna

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
filip
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

płaca minimalna

Post autor: filip »

czy do płacy minimalnej wlicza sie dodatek 250 zł?
aniasa

Re: płaca minimalna

Post autor: aniasa »

tak, jeżeli zasadnicza z dodatkiem przekracza 1850zł to nie muszą podnosić
p...

Post autor: p... »

jak sama nazwa wskazuje, to dodatek do podstawy pensji. czyli w tym przypadku minimalna + dodatek 250
nowa74

Post autor: nowa74 »

z tego co wiem to dodatek za prace w terenie nie jest i nie może byc wliczany do podstawy minimalnego wynagrodzenia. Dodatek jest ustawowy i jest doliczany jako dodatek do minimalnej pensji czyli 1850 + dodatek 250.
AKM

Post autor: AKM »

To jest niewiarygodne ,żeby taki problem był w jakimkolwiek ośrodku pomocy. , czy dużym czy małym , no po prostu niewiarygodne. Co za kierownik, co za wójt ,co za władza, żeby wymagać od pracowników pracy w terenie za 1850,00 z dodatkiem 250,00 może jeszcze wliczyć w tą pensje staż . Masakra!!!
maksi1

Post autor: maksi1 »

płaca minimalna to placa brutto - ogólna
więc placa zasadnicza + wysluga+ dodatek 250 + premia = płaca brutto (minimalna)
AKM

Post autor: AKM »

Ja wiem co to jest płaca minimalna tylko nie sądziłam, że za taką płacę pracują pracownicy socjalni.
prac

Post autor: prac »

tragedia................
izis

Post autor: izis »

TOP TERAZ NIECH TO PRZECZYTAJĄ CI PRACOWNICY SOCJALNI KTÓRZY WIECZNIE NARZEKAJĄ NA SWOJE WYNAGRODZENIE !!!!!!!!!!!
ODPOWIEDZ