płace w Domach Dziecka

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
~Benny

Re: płace w Domach Dziecka

Post autor: ~Benny »

(...)\" o czymś takim\"(...) miało być.
~zosia

Post autor: ~zosia »

mialo byc o płacach:)
~Anucha

Post autor: ~Anucha »

jeżeli chodzi o zarobki w W-wie to jest tragicznie..jestem na ostatnim roku studiów magisterskich i mam 2000 + 20% premii co daje 2400 brutto, na rękę mam 1738.52. Gdy poszłyśmy do p. Dyrektor zapytać się co z podniesieniem pensji dla nas pracujących na KP uśmiechnęła się i powiedziała że są zamrożone. Bardzo nas to zdenerwowało gdyż jak sami wiecie osoby które są zatrudnione na KN miały podniesione pensje we wrześniu jak również mają to zagwarantowane po nowym roku.
Są to kpiny, zarabiają więcej- pracują mniej, mają większe profity, większe przywileje. Tylko kto pomyśli o nas??????
~zosia

nie pomysli nikt!trzeba sie dopominac,przypominac,pisac petycje i liczyc na cuda:)
~trik

Post autor: ~trik »

Kurka , znowu jakaś nawiedzona nadaje na KN... Anucha miej pretensje do swoich rodziców , że cię nie zrobili wcześniej!!
~Jola

Post autor: ~Jola »

Jak można być tak bezczelnym - do ~trik ciesz się, że Ciebie zrobili wcześniej Ty prostaku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~trik

Post autor: ~trik »

A bezczelnością oczywiście nie jest nadawanie na KN,że zarabiają więcej po kilkunastu latach pracy, niż osoby będące na ostatnim roku studiów i wchodzące dopiero do zawodu... Jak ja zaczynałem (też na V roku) to dostawałem 750 na rękę i powiedziano mi, że jak się nie podoba to cześć. I to Wam, paniusie, również radzę.
~Spartan

Post autor: ~Spartan »

triku jedni mniej drudzy bardziej narzekają niestety takie różnice są między KN a KP i nie dziw sie temu mówisz kilkunastu latach hm u mnie pracują dwa lata dłużej niż ja a zarabiają ponad 2000netto będąc mianowanym a ja starszym 1350 i zaznaczam mam 40 godz być w pracy i 4 tyg urlopu i innych przywilejów wynikających z karty ale cóż nie ich wina tylko radość ale wybacz moją radością będzie jak wszyscy na takich samych zasadach będziemy tylko wtedy można liczyć na zmiane warunków pracy KP zaznaczam jednocześnie że bedąc zatrudniony na KN walczyłbym do upadłego o pozostanie KN
~zosia

wracając do początku to proponuje by były zróżnicowane stawki dla wychowawców po licencjacie i tych co maja magistra.kolejnym kryterium zróżnicowania placy powinien byc staż pracy.u mnie tego nie ma:(denerwuje mnie ze wychowawca który pracuje w mojej placóce 3mce ma taka sama pensjeco ja po 3latach pracy!!!co do pensji zasadniczej to wszyscy powinni zarabiać wiecej!!!!!baaaardzo sie denerwujesłyszac ile zarabiaj pracownicy fizyczni bez studiów.nadal nie jest doceniane naszy wykształcenie.moja propozycja dla zaczynajacych prace to 2300brutto,z magistrem 2500lub wiecej.na dzien dzisijeszy zadowoliłąbym sie 3000brutto miesiecznie:)na pewno powinny byc ustalone dla wszystkich przynajmniej dodatki na świeta i urlopówki!
~zosia

wracając do początku to proponuje by były zróżnicowane stawki dla wychowawców po licencjacie i tych co maja magistra.kolejnym kryterium zróżnicowania placy powinien byc staż pracy.u mnie tego nie ma:(denerwuje mnie ze wychowawca który pracuje w mojej placóce 3mce ma taka sama pensjeco ja po 3latach pracy!!!co do pensji zasadniczej to wszyscy powinni zarabiać wiecej!!!!!baaaardzo sie denerwujesłyszac ile zarabiaj pracownicy fizyczni bez studiów.nadal nie jest doceniane naszy wykształcenie.moja propozycja dla zaczynajacych prace to 2300brutto,z magistrem 2500lub wiecej.na dzien dzisijeszy zadowoliłąbym sie 3000brutto miesiecznie:)na pewno powinny byc ustalone dla wszystkich przynajmniej dodatki na świeta i urlopówki!
ODPOWIEDZ