placówka dla nieletnich matek z dzieckiem - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 28 sty 2015, 8:14

Witam
U mnie w Zespole jest pomysł utworzenia dodatkowej placówki dla nieletnich matek z dzieckiem. Czy Waszym zdaniem jest duże "zapotrzebowanie" na tego typu placówki? Czy w Waszych powiatach macie problem z umieszczeniem matek i ich dzieci w odpowiednich placówkach? Czy ewentualnie szukacie w innych rejonach? Bardzo proszę o Wasze zdanie na ten temat.

Grześ z pomorskiego
GRZEŚ kon

Napisano: 31 sty 2015, 18:04

Pomysł super bo takich placówek nie ma w kraju. Nie wiem czy na palcach jednej ręki można je policzyć. Ja jestem za, bo cóż zdarzają się młode mamy i ..... większość domów dziecka nie chce takich dzieci. Daj znać jak ruszy.
grzegorz 1

Napisano: 31 sty 2015, 21:15

Witam, moim zdaniem to bardzo dobry pomysł. Tak naprawdę takie młode matki nie maja się czesto gdzie podziać...
jaaaaaaaa

Napisano: 17 lut 2015, 22:46

To jest dobry pomysł. PCPR mają problemy z zabezpieczaniem małoletnich z dziećmi. Oczywiście nie mówi się głośno o tym. Najlepiej jak uda się szybko ciążową przywrócić do środowiska rodzinnego -wtedy problem z głowy. Słyszałem, że te praktyki są nieodosobnione. Szkoda tylko tych młodych, ale to "sukces" powrotu do środowiska i plus dla organizatorów pieczy zastępczej. A co się z nimi dzieje później. Myślę, że statystyki sądowe mogłby coś powiedzieć i nie wyglądałoby to tak różowo. Trzymajcie się młodociane choć już dorosłe z powodu doświadczenia. Daj znać jak coś zadecydujecie. gość
kurator

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x