Sprawozdanie AS - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 26 sty 2015, 11:08

Witam! Mam pytanie dotyczące sprawozdania, a ściślej mówiąc chodzi mi o to, czy w momencie, gdy było zrobione przesunięcie z obszaru D na moduł II (w sprawozdaniu musiałam odjąć z obszaru D tę kwotę z I transzy), czy w związku ze zmianą wysokości kwoty w I transzy powinnam też zmienić te kwoty na obsługę, ewaluację i promocję?
PCPR

Napisano: 26 sty 2015, 15:11

a jak macie w aneksie? bo my mamy rozbite w aneksie ile po zmianach wyszło w I transzy na realizacje i obsługę a ile II na realizacje i obsługę. Jeśli to były tylko przesunięcia a w ramach II transzy nie było żadnych środków dodatkowo to nic bym nie zmieniała.
gav

Napisano: 26 sty 2015, 15:41

Przesunięcie nie było aneksowane. Wiem z PFRON o tym, że mam odpisać z I transzy z bieżących i chyba dopisać już do II transzy do modułu II, ale nie wiem, czy zmieniać coś właśnie w tych kwotach na obsługę itd A teraz nie mogę dodzwonić się do PFRON.
PCPR

Napisano: 26 sty 2015, 15:53

trochę dziwnie..bo w sumie są to cały czas środki w ramach I transzy i ja bym je tam zostawiła w całości (tylko pozmieniała to co z D do II modułu przyszło). Wydaje mi się że skoro nie ma aneksu że była II transza to nie powinno się przenosić do niej środków, ale nie miałam takiej sytuacji wiec mogę źle myśleć. To co wydaje się logiczne nie musi być koniecznie uznane przez PFRON. Najlepiej zadzwonić i się zapytać dokładnie w takim wypadku.
gav

Napisano: 26 sty 2015, 15:59

Ja nic nie odejmuje, w sprawozdaniu wpisuje kwoty takie jak dostałam w I i II transzy, tak jak przyszły wg aneksu, a w uwagach pisze że zgodnie z umową środki zostały przesunięte z M I bieżących na M II i w jakiej kwocie. Rok temu zrobiliśmy tak, że pomniejszaliśmy biężące MI o kwotę przesunięcia na MII ale było to źle i PFRON kazał w korekcie wpisać tylko kwoty jakie dostaliśmy a w uwagach zaznaczyć przesunięcie kwot.
malena

Napisano: 26 sty 2015, 16:26

No właśnie - cały PFRON! A mi pani kazała odjąć w sprawozdaniu z bieżących z I transzy i dopisać do modułu II w II transzy :shock:
PCPR

Napisano: 27 sty 2015, 9:54

haha, co powiat to inna odpowiedź :D człowiek sprawdza wszystko, czy przecinka źle nie postawił a oni sami nie wiedza jak ma być poprawnie
gav

Napisano: 27 sty 2015, 10:06

Przepraszam, wprowadziłam Was w błąd, pisząc, że miałam odjąć z pierwszej transzy z bieżących, a dodać do drugiej transzy do modułu II. Właśnie to uściśliłam i okazuje się, że dopisać też mam w pierwszej transzy modułu II.
PCPR

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x