plaga anonimowych donosów- co robić? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 29 mar 2018, 10:19

w ostatnim czasie na "moim" terenie rozkręcili sie tzw. sygnaliśći....no nie ma tygodnia żeby chociaż jeden nie zadzwonił. Bo sąsiad 500+ bierze i pracuje na czarno, bo rodzinne bierze na dzieci, córka w składzie rodziny, a napewno mieszka gdzies tam z chłopakiem i pracuje, czy taka a taka bierze alimenta od was? pani powie bo to tez z moich podatków, a jej chłop to gospodare ma a ona do kochanka poszła to dlaczego mąż nie płaci sam albo ten kochanek....no ręce opadaja. Na razie listownie nic nie przychodzi ale kto wie...co robic z takimi anonimowymi doniesieniam? Sprawdzać tych rzekomych "przestępców"? I co mam im powiedzieć? Że był anonimowy donos prosze przyjść złozyc wyjasnienia?
julk@@@
Referent
Od: 03 kwie 2017, 11:37
Zajmuję się: sr

Napisano: 29 mar 2018, 10:35

Dopóki na piśmie nic nie wpłynie, to nie ma podstaw do wszczęcia postępowania wyjaśniającego.

Ludzie róże rzeczy mówią, nawet złośliwie. A jak przychodzi do napisania pisma, to nie zawsze są tacy odwazni.
jollaa
Starszy referent
Od: 27 mar 2017, 12:36
Zajmuję się: SR

Napisano: 29 mar 2018, 10:57

jollaa pisze:Dopóki na piśmie nic nie wpłynie, to nie ma podstaw do wszczęcia postępowania wyjaśniającego.

Ludzie róże rzeczy mówią, nawet złośliwie. A jak przychodzi do napisania pisma, to nie zawsze są tacy odwazni.
Ale co ja mogę z czystym sumieniem odpowiedziec takiemu komuś, ci dzwoniący sa dość agresywni i strasznie roszczeniowi, moge powiedzieć, że poprosze o oficjalne pismo żeby wszcząć postępowanie? Chodzi mi o to żeby taki człowiek nie narobił mi problemów ze on cos zgłasza a ja mówię ze niczego nie zrobie bo anonimowo złozone zgłoszenie sie nie liczy.
julk@@@
Referent

Napisano: 29 mar 2018, 11:29

Poprosić ludzi żeby wystosowali pismo do kierownika i opisali całą sytuację.
jollaa
Starszy referent

Napisano: 29 mar 2018, 11:47

jollaa pisze:Poprosić ludzi żeby wystosowali pismo do kierownika i opisali całą sytuację.
ale musi byc podpisane czy moze byc anonim? Bo jak takie psmo przyjdzie to ono i tak trafi od kierownika do mnie zebym cos z tym zrobiła.
julk@@@
Referent

Napisano: 29 mar 2018, 12:19

pismo powinno być podpisane.

A kwestię czy coś robić z niepodpisanymi niech rozstrzygnie kierownik
jollaa
Starszy referent

Napisano: 29 mar 2018, 12:53

jollaa pisze:pismo powinno być podpisane.

A kwestię czy coś robić z niepodpisanymi niech rozstrzygnie kierownik
super dzieki :)
julk@@@
Referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x