Mam wątpliwość: wg nowego rozporządzenia o ŚDS do wniosku należy dołączyć min. plan koordynacyjny (po trzech miesiącach). Czy ktoś wie, jak to powinno być w przypadku uczestników, których pobyt jest przedłużany (a nie tych nowo przyjętych?) Kierownik naszego OPS twierdzi, że jeśli decyzja została wydana w styczniu (mimo iż wniosek był w grudniu, podobnie jak wywiad) to należy dołączyć plan koordynacyjny. Co Wy na to?
Witam !!
Nie chodzi o plan koordynujący tylko indywidualny plan wspierajaco-aktywizujacy. Dla mnie jest to jasne ze jeżeli uczestnikom przedłuż się pobyt od 1 stycznia 2011 r to powinno się prowadzić dokumentację na takich samych zasadach- bo to jest wydanie kolejnej decyzji. Ja nie przedstawiam żadnego planu do ops tylko przedkładam protokół z posiedzenia zespołu gdzie wskazuję się termin przedłużenia planu z uzasadnieniem.
Pozdrawiam
Nadal mam jednak wątpliwość: czy \"na takich samych zasadach\" to znaczy tych sprzed rozporządzenia czy nowych? I skoro w rozporządzeniu w ust.6 jest mowa o indywidualnym planie wspierająco-aktywizującym (mój błąd) to dlaczego przedstawiać protokół z posiedzenia???
Witam!!!
Myślałam o tych samych zasadach w odniesieniu do rozporządzenia- ponieważ decyzja zakończyła się z dniem 31 grudnia to kolejną wydano z dniem 1 stycznia co oznacza że stosujemy się do zasad określonych w rozporządzeniu. Jeżeli chcesz to możesz dołączyć zamiast protokołu plan. Dla mnie osobiście wygodniej jest napisać protokół z uzasadnieniem a nie przekazywać kilka kartek z planem.
Pozdrawiam
_martwicie się \'\'macie wątpliwości, trudności,....\" samymi ŚDS, prawda że powinienem spokojnie wysłuchać każdego, jest tylko ale.... oprócz śds mam pracę w terenie, mieszkańców ponad trzy tysiące (pewnie nie uwierzycie) ale ja znam takie które mają prawie cztery ale co ciekawsze to w naszym regionie mamy najniższy poziom wykształcenia, a jak chciałam pojechjać na szkolenie lub kurs to za własne pieniądze i jeszcz zostałem wyśmiany. Wszedłem na uchwałe Senatu - może teraz będzie ponad dwa tysiące na pracownika ALE JEST ALE BĘDZIE NA PEWNO 50rodzin i 50osób na 1pracownika POCO SENAT TO ZMIENIŁ !!!!!!
Teraz możecie mieć prawdziwe zmartwienia!
Właściwie kto miał to będzie miał więcej - może to stress lub już mobbing!! niech o sobie tez pamięta. Kto nie miał - kiedyś będzie miał - troszeczkę o sobie niech pamięta, na ostatku, ale niech pamięta.
Jak w powiedzeniu że najgorsze buty ma szewc!
Ale ma, ...... pamiętaj......