PLAN POMOCY DZIECKU - piecza zastepcza - Stare tematy

Strona 2 z 8    [ Posty: 74 ]

Napisano: 25 wrz 2012, 0:44

Proszę równiez o plan pomocy dziecku. Może i ja wtedy w czyms pomogę,
pozdrawiam
[email protected]
~Ania mazowieckie

Napisano: 25 wrz 2012, 10:35

jakby ktoś był tak miły to ja też bym prosiła, [email protected]
z góry wielkie dzięki:)
~kir

Napisano: 01 paź 2012, 2:40

Witam
Będę wdzięczna jesli ktoś podzieli się ze mną przykładowym planem pomocy dziecku. Pozdrawiam

[email protected]
~julia

Napisano: 04 paź 2012, 17:11

Ja też bardzo proszę o plan pomocy dziecku , bardzo jeszcze raczkuję ze wszystkim. [email protected]
z góry bardzo , bardzo dziękuję
~aśka

Napisano: 02 lis 2012, 15:12

ja też bym była wdzieczna jak by ktos miał plan pomocy dziecku w placówce opiekunczo-wychowawczej [email protected] pozdrawiam i z góry dziekuje
~ruda

Napisano: 04 lis 2012, 14:24

witam.
§ 15. 1. Niezwłocznie po sporządzeniu diagnozy, o której mowa w § 14, wychowawca kierujący procesem wychowawczym dziecka, we współpracy z asystentem rodziny prowadzącym pracę z rodziną dziecka, opracowuje plan pomocy dziecku.

2. Opracowując plan pomocy dziecku, stosownie do okoliczności, rozwoju psychicznego i fizycznego, stanu zdrowia i stopnia dojrzałości dziecka, uwzględnia się zdanie dziecka.

3. W planie pomocy dziecku:

1) określa się cele i działania krótkoterminowe i długoterminowe, uwzględniając w szczególności wiek dziecka, jego możliwości psychofizyczne, sytuację rodzinną i przebieg procesu przygotowania dziecka do usamodzielnienia;

2) wyznacza się cel pracy z dzieckiem, uwzględniający powrót dziecka do rodziny, umieszczenie dziecka w rodzinie przysposabiającej, umieszczenie dziecka w rodzinie zastępczej lub przygotowanie dziecka do usamodzielnienia.

piszecie o tym planie pomocy dziecku? jesli tak, to jest to chyba zadanie placówki opiekunczo wychowawczej i wychowawców, a nie asystenta rodziny czy osrodka pomocy społecznej.

Gdzie mozna zleźć te informacje że plan ma to zawierać?
~abcd

Napisano: 04 lis 2012, 16:35

w rozporządzeniu ministra pracy i polityki społecznej z dnia 22 grudnia 2011 w sprawie instytucjonalnej pieczy zastępczej
~A...

Napisano: 05 lis 2012, 23:22

serdecznie prosze o wzór palnu pomocy dziecku . jestem koordynatorem od kilku dni wiec duuużo zaległosci.

Odwdzięczę się swoimi wzorami kart i pism ,opinii.
~magda

Napisano: 05 lis 2012, 23:24

serdecznie prosze o wzór palnu pomocy dziecku . jestem koordynatorem od kilku dni wiec duuużo zaległosci.

Odwdzięczę się swoimi wzorami kart i pism ,opinii. Adres mail:
[email protected]
~magda

Napisano: 06 lis 2012, 22:58

ja tez bym bardzo prosila o przykladowy plan pomocy dziecku bo zaczelam wlasnie prace i jestem tym toszke przestraszona:). Bylabym bardzo wdzieczna [email protected]
~madziorek

Strona 2 z 8    [ Posty: 74 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x