plan pracy z rodzina - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 23 lip 2014, 15:29

witam

własnie pisze plan pracy z rodzina i zastanawiam sie czy jako cel moge napisać :
1. płacenie dobrowolnych alimentów na syna a efekt : łożenie na utrzymanie syna w rodzinie zastepczej ?
dodam ze moja klienta juz płaci alimenty od jakiegos czasu zanim przyszłam do rodziny \

i czy moge napisac jako cel
2. uczestniczenie w grupach wsparcia organizowanych przez pcpr efekt : wsparcie od pcpr ?
gabi2021

Napisano: 24 lip 2014, 13:44

Jeśli płaci, to to już trochę nie nasz cel, może dodać, "kontynuowanie" płacenia dobrowolnych alimentów na syna, a efekt może "stałe" albo "trwałe" łożenie na utrzymanie?
pkt 2. myślę, że OK.
Pozdrawiam
asyst1,2
Praktykant
Od: 23 lip 2014, 11:45
Zajmuję się:

Napisano: 24 lip 2014, 15:33

Wg mnie efektem w pkt. 2 powinno byc to, co dają grupy wsparcia: zniwelowanie poczucia izolacji, uzyskanie wsparcia psychicznego, poczucie przydatności, lepsze funkcjonowanie i radzenie sobie z danym problemem, obszarem, którego grupa dotyczy. Wsparcie PCPR jest w tym wypadku zasobem pozwalającym osiągnąć cel i tym samym określony efekt. W pkt 1 myślę tak samo jak asyst 1,2
Lisbeth

Napisano: 24 lip 2014, 17:23

dziekuje :) :D
gabi2021

Napisano: 25 lip 2014, 14:36

gabi2021 pisze:witam

własnie pisze plan pracy z rodzina i zastanawiam sie czy jako cel moge napisać :
1. płacenie dobrowolnych alimentów na syna a efekt : łożenie na utrzymanie syna w rodzinie zastepczej ?
dodam ze moja klienta juz płaci alimenty od jakiegos czasu zanim przyszłam do rodziny \

i czy moge napisac jako cel
2. uczestniczenie w grupach wsparcia organizowanych przez pcpr efekt : wsparcie od pcpr ?
celem może być utrzymywanie płatności na syna ale nie może być takiego efektu - efektem jest to co chcemy uzyskać podejmując dany cel, więc np. zwiększenie poczucia odpowiedzialności matki za swoje dziecko, wzrost możliwości wszechstronnego rozwoju dziecka dzięki dodatkowym środkom finansowym itp.
rudka

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x