płatność dodatku mieszkaniowego w całości w kasie

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
konrad80
Praktykant
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
Kontakt:

płatność dodatku mieszkaniowego w całości w kasie

Post autor: konrad80 »

mam pytanie: wnioskodawca złożył mi podanie o wypłatę dodatku mieszkaniowego w całości w kasie, czy mogę mu zmienić decyzję zgodnie z jego prośbą
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: płatność dodatku mieszkaniowego w całości w kasie

Post autor: Krwawa »

Dodatek musi trafić w całości na konto zarządcy. Jeśli pan występuje jako zarządca własnego domu, to wtedy można.
konrad80
Praktykant
Kontakt:

jest to mieszkanie komunalne, a wnioskodawca przedstawił mi pismo od administratora, że w ramach remontu który zrobił zarządca zwalnia go z opłat za mieszkanie (z tego co wyliczyłem na około 3 lat), wnioskodawcy zostały jeszcze 2 m-ce do wypłaty dodatku mieszkaniowego, administrator mówi mi że dodatek będzie figurował jako nadpłata do czynszu no i zgłupiałem nie wiem jak z tego wybrnąć
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Moim skromnym zdaniem wypłata dodatku do rąk wnioskodawcy w tym przypadku nie jest możliwa. Może niechaj przedsiębiorstwo komunalne się rozliczy z tym panem, ale to już nie nasza sprawa.

A na przyszłość - rozumiem, że wnioskodawca nie będzie się ubiegał więcej o dodatek? Bo nie będzie ponosił kosztów?
konrad80
Praktykant
Kontakt:

tak zrobię dziękuję za pomoc
PCW
VIP
Zajmuję się:

Post autor: PCW »

Krwawa pisze: nie będzie ponosił kosztów?
Moim zdaniem ponosi i będzie ponosić. Co miesiąc ma nową kwotę zobowiązań. Brak wpłaty to nie jest zwolnienie z tych obowiązków.
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Owszem, to wygląda jakby pan zapłacił za mieszkanie z góry za 3 lata. ;) Ale moje pytanie dotyczyło frazy "zwolniony z opłat". Wypadałoby, żeby zarządca nadal opłaty wykazywał, jak dotychczas.
ODPOWIEDZ