po kontroli zwrot - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 11 gru 2016, 23:17

Jeżeli twierdzi, że pisma/decyzje SKO możesz sobie wsadzić wiadomo gdzie to ta osoba nie zna się na prawie administracyjnym. W jakim województwie takie są praktyki?
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 12 gru 2016, 8:51

Szok...
ss
Starszy referent
Od: 06 sty 2010, 9:43
Zajmuję się:

Napisano: 12 gru 2016, 9:37

Ja bym poszedł dalej i napisał pismo do wojewody, a w sumie skargę na panią z kontroli. Żądanie zwrotu od pracownika w tym kontekście to jest normalne przekroczenie uprawnień! Pracownik może odpowiadać finansowo wyłącznie na mocy ustawy o odpowiedzialności urzędniczej, ale zwrot musi nakazać sąd! Przy tym to nie jest kasa z "budżetu wojewody" tylko dotacja celowa z budżetu państwa. Poproś radcę, napiszcie pismo, w którym wyrażacie zdumienie i ubolewanie nad faktem, że kluczowe stanowiska zajmują osoby pozbawione elementarnej wiedzy na temat przepisów, które w swojej pracy stosują szantaż w celu próby wyłudzenia pieniędzy od pracownika. Takie postępowanie nie licuje z powagą piastowanego stanowiska przez urzędnika składającego ślubowanie w którym zobowiązuje się przestrzegać porządku prawnego RP. Bla bla bla. ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 12 gru 2016, 9:41

Iks pisze: napiszcie pismo, w którym wyrażacie zdumienie i ubolewanie nad faktem, że kluczowe stanowiska zajmują osoby pozbawione elementarnej wiedzy na temat przepisów, które w swojej pracy stosują szantaż w celu próby wyłudzenia pieniędzy od pracownika. Takie postępowanie nie licuje z powagą piastowanego stanowiska przez urzędnika składającego ślubowanie w którym zobowiązuje się przestrzegać porządku prawnego RP. Bla bla bla. ;)
:D 8-) :lol: dobre, mocne! podoba mi się!!
ss
Starszy referent
Od: 06 sty 2010, 9:43
Zajmuję się:

Napisano: 12 gru 2016, 9:53

Iks pisze:Ja bym poszedł dalej i napisał pismo do wojewody, a w sumie skargę na panią z kontroli. Żądanie zwrotu od pracownika w tym kontekście to jest normalne przekroczenie uprawnień! Pracownik może odpowiadać finansowo wyłącznie na mocy ustawy o odpowiedzialności urzędniczej, ale zwrot musi nakazać sąd!
w sumie póki co wydaje mi się, że kierownik też tu zbytnią wiedzą nie grzeszy, nie "walczy" o pracownika
olga271

Napisano: 12 gru 2016, 10:02

ss pisze:
Iks pisze: napiszcie pismo, w którym wyrażacie zdumienie i ubolewanie nad faktem, że kluczowe stanowiska zajmują osoby pozbawione elementarnej wiedzy na temat przepisów, które w swojej pracy stosują szantaż w celu próby wyłudzenia pieniędzy od pracownika. Takie postępowanie nie licuje z powagą piastowanego stanowiska przez urzędnika składającego ślubowanie w którym zobowiązuje się przestrzegać porządku prawnego RP. Bla bla bla. ;)
:D 8-) :lol: dobre, mocne! podoba mi się!!
"mocne i zaangażowane" (cytując klasyka) :lol:
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 12 gru 2016, 10:05

olga271 pisze:w sumie póki co wydaje mi się, że kierownik też tu zbytnią wiedzą nie grzeszy, nie "walczy" o pracownika
Zdarza się i tak. Dlatego walczyć trzeba nieustannie, w tym z przełożonymi którzy nie chcą walczyć za nas. Nie każdą bitwę się wygra, ale przynajmniej w godzinie próby kierownik walczy po naszej stronie ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 12 gru 2016, 10:10

Iks pisze:Nie każdą bitwę się wygra, ale przynajmniej w godzinie próby kierownik walczy po naszej stronie
a przynajmniej powinien..póki co to kierownik jest odpowiada
olga271

Strona 4 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x