podanie dłuż od komornika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 25 cze 2014, 14:35

Witam , dłużnik ma sciągane alimenty z wynagrodzenia, napisał pismo do komornika żeby zmniejszył mu tą kwotę bo zostaje 500zł a ma małe dziecko na utrzymaniu, a komornik to podannie przesłał nam z prośbą o ustosunkowanie się i odpowiedź. Co ja mam z tym teraz zrobić? Nie miałam takiej sprawy jeszcze a pracuje przy FA od listopada 2013. Dzwoniłam do komornika z zapytaniem i dostałam odpowiedź że on działa na rzecz wierzycielki i to od niej zależy co on ma z tym zrobić. Pomożecie mi?
!Ella!

Napisano: 25 cze 2014, 14:50

"a komornik to podannie przesłał nam z prośbą o ustosunkowanie się i odpowiedź."
To się ustosunkuj i odpowiedź że wniosek o ograniczenie egzekucji składa wierzyciel. Wyjaśnij kto to taki ten wierzyciel.
Zapakowała bym moje ustosunkowanie i odpowiedź wraz z podaniem dłużnika i z powrotem odesłał komornikowi.
Co prawda odesłanie podania strony nie jest za bardzo prawidłowe ale co tam, jak jaja to na całego.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 26 cze 2014, 12:32

A może ktoś już pisał takie pisemko i wrzuciłby na forum? Czy moge napisać, że nie jesteśmy organem właściwym do potrącania kwot z wynagrodzenia dłużnika i do ustalania kwot potrącanych? Jak to tak ładnie ująć?
!Ella!

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x