Proszę o pomoc. Pierwszy raz US dokonał wpłaty kwoty wyegzekwowanej od dłużnika.
Kwota wpłacona- 46,45
z rozbiciem G-32,70 O-7,40 U-8,80 B-0,00 K-2,45. Pracuję na programie TT i nie wiem jak się do tego zabrać, pomóżcie kochani
W tym problem,że jak wprowadzam kwotę 46,45 to program mi dzieli tylko na gminę dłużnika (9,29), gminę wierzyciela(9,29) i budżet państwa (27,87). Nie nalicza mi odsetek. A co z kosztami upomnienia? Powinnam je wprowadzić do programu ale wtedy program mi nie pomniejsza o tą kwotę upomnienia. Masakra jakaś. RR proszę pomóż
ja mam nemezisa ale w program wprowadzam tylko kwotę główna i odsetki bez kosztów upomnienia program mi wylicza swoje ale ja poprawiam potem ręcznie żeby były takie jak podał US potem dzielę jak każda inną wpłatę na gminy i budżet
Ja wprowadzam do systemu FA następujące kwoty:
odzyskana kwota z FA 40,10zł z czego 32,70 to należność główna a 7,40 odsetki resztę rozlicza księgowość koszty komornicze w koszty a 8,80 jako zwrot poniesionych kosztów z tytułu kosztów upomnienia
No tak teraz to każdy ma inną wersję i jaką mam wybrać??? Która jest prawidłowa???? Skoro RR piszesz że mam zrobic podział z kwoty 32,70 to gdzie mam ,,wepchnąć " nadwyżkę pieniędzy tzn. 46,45- 32,70=13,75??????