podejrzenie molestowania seksualnego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 4    [ Posty: 33 ]

Napisano: 03 lut 2014, 16:07

Czy to oznacza ze te organy są NIEKOMPETENTNE? Ze nie wiedza co piszą? Jakie wyroki/decyzje podejmują? To ja poproszę pensje tych panów. I immunitet. I uposażenie.
~Ewolucjonista

Napisano: 03 lut 2014, 16:37

sporo zarabiają - ale to nie ma nic do rzeczy .

~emilka

Napisano: 03 lut 2014, 17:57

Ma. To elementarna zasada sprawiedliwości społecznej, adekwatności płacy do kompetencji i poziomu odpowiedzialności.
~Ewolucjonista

Napisano: 03 lut 2014, 18:16

skoro prokuratura nic nie ustaliła, badania nic nie wykazały, to na jakiej podstawie i w jakim celu dziecko zostało umieszczone w rodzinie spokrewnionej?
~orion

Napisano: 03 lut 2014, 18:42

Idealne pytanie. Tak właśnie kreuje sie obraz Łopieki zabierajacej dzieci bez powodu. Ciekawym odpowiedzi...
~Ewolucjonista

Napisano: 03 lut 2014, 19:55

olaboga..!, faktycznie\" idealne pytanie\" i trudne straszne.
Przestępstwa a art.199kk,197kk,198kk- nie należą do łatwych pod względem \" udowodnienia\" -tu mamy do czynienia z dzieckiem, które często konfabuluje, ale lekceważyć tematu nie wolno. Tym bardziej, że złożonego raz wniosku o ściganie cofnąć nie można. ( bierze się pod uwagę oczywiście fakt ,iż szkoła uzyskała niezbędne przesłanki aby organ ścigania zawiadomić) To po pierwsze.
A po drugie. Kiedy zachodzi podejrzenie, że sprawcą przemocy seksualnej są osoby najbliższe- to wiadomo, że wydadzą zarządzenie w trybie art109 kro i umieszczą dziecko w placówce lub rodzinie zastępczej - najbliższej, do czasu zakończenia postępowania wyjaśniającego.
A po trzecie - oprócz badania gin, psych, jest jeszcze szereg innych czynności wymiaru spraw- zw. z procesem dow. np\" przesłuchania , wywiady środowiskowe itd
i co w tym dziwnego!-potrzebują czasu- to nie jest odbieranie dziecka!.
a mops w tym czasie ? praca interdyscyplinarna
- kontakt z rodziną
- kontakt z dzieckiem
- kontakt ze szkołą
- kontakt z policją
-kontakt z kuratorem do czasu zakończenia sprawy!
fachowo nazywa się to procesem pomocowym dla dziecka - wieloaspektowy- czasem trudny ..

~emilka

Napisano: 03 lut 2014, 19:57

strasznie *
~emilka

Napisano: 03 lut 2014, 19:58

Parz Emilko ile oni muszą się jeszcze uczyć.
Wszystko ich przerasta.
~Adam

Napisano: 03 lut 2014, 20:20

aj ..- nie wiadomo już czasem jak mówić ....

ps. panie Adamie, rozmówco mój ;)- co podkreślam świadomie - czy Ty wiesz oto , że nie jest wskazane abyśmy rozmawiali zbyt często ( tzn. ja nie powinnam -sugerowano mi)
?? i czy Ty wiesz ?- że najlepszym wyjściem z tej sytuacji będzie- jak na jakiś czas \"zamieszkamy oddzielnie\";) no i..?

~emilka

Napisano: 03 lut 2014, 20:21

Sugerowano ci? Dlaczego?
~Adam

Strona 3 z 4    [ Posty: 33 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x