taka sytuacja...
Pani pobiera ZR i 500+ w Polsce
zgłasza nam, że mąż w lutym podjął pracę za granicą
zbieram komplet papierów, wysyłam zapytanie do ROPS czy zachodzi koordynacja, wypłaty świadczeń nie wstrzymuję (strona chce pobierać...) i co teraz...
wg., nowych wytycznych do momentu, kiedy Wojewoda nie ustali czy zachodzi koordynacja to my jesteśmy organem właściwym - więc ja teraz powinnam wezwać Panią, żeby mi dostarczyła uzysk za miesiąc marzec i w kwietniu zrobić uchylenie prawa do ZR i 500+ od kwietnia - czy tak? Czy nie robić żadnego uzysku, a kobietka niech pobiera dopóki Wojewoda nie ustali koordynacji...
jak myślicie?
podjęcie pracy za granicą, uzysk w Polsce...
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR / SW / FA
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: podjęcie pracy za granicą, uzysk w Polsce...
A skąd te nowe wytyczne?? 

-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR / SW / FA
- Kontakt:
no od wojewody...
zmiana sytuacji = wysyłamy zapytanie czy zachodzi koordynacja, świadczeń nie wstrzymujemy, chyba że strona oświadczy to uchylamy na 155 KPA
ja to rozumiem tek, że skoro świadczeń nie wstrzymujemy do czasu ustalenia koordynacji to musimy też zrobić uzysk ... bo to też zmiana
jeżeli strona podejmuje pracę za granicą - wysyłamy zapytanie i płacimy cały czas? do czasu ustalenia koordynacji? jak robicie ????
zmiana sytuacji = wysyłamy zapytanie czy zachodzi koordynacja, świadczeń nie wstrzymujemy, chyba że strona oświadczy to uchylamy na 155 KPA
ja to rozumiem tek, że skoro świadczeń nie wstrzymujemy do czasu ustalenia koordynacji to musimy też zrobić uzysk ... bo to też zmiana
jeżeli strona podejmuje pracę za granicą - wysyłamy zapytanie i płacimy cały czas? do czasu ustalenia koordynacji? jak robicie ????
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
My od czasu zgłoszenia wstrzymujemy wypłaty świadczeń, żeby później nie było problemu.
Oprócz podjęcie pracy za granicą, uzysk w Polsce... - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Informacja kwartalna 01.01-31.03
Czy zmienić decyzje w związku z orzeczeniem
500+ - brak wyplaty swiadczenia
samotna matka, już nie samotna urodziła II dziecko
Prezentacja o Cyfrowym Repozytororium Dokumentów zaproszenie
sko- odwołanie do pon. roz. przekroczenie dochodu
Uchylenie wstecz decyzji, jak robicie?
Udzielenie informacji nie wnioskodawcy
SKO wypłata świadczenia i żądanie zwrotu
małżeństwo żyjące osobno !
raport - informacja kwartalna 2018
rops wysyła ludzi do gmin żeby składali wnioski na okres zas