Podniesienie płacy minimalnej a dochody z wrzesnia - Stypendia

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 21 sty 2014, 13:58

Witajcie.
Co roku podnoszona jest płaca minimalna. Czy bierzecie oswiadczenia na wiosne i na nowo przeliczacie dochody czy tylko oswiadczenie ze dochody nie ulegly zmianie?
~GOSIA

Napisano: 21 sty 2014, 14:35

ja zbieram oświadczenia i jeśli ktoś napisze, że dochody uległy zmianie, to przedkłada zaświadczenie o uzyskanym wynagrodzeniu i przeliczam dochody na nowo
~krysia

Napisano: 21 sty 2014, 14:46

jaja sobie robicie? jakie przeliczanie dochodu? do czego do świadczeń rodzinnych?
~maagis

Napisano: 21 sty 2014, 15:05

Do stypendium
~GOSIA

Napisano: 22 sty 2014, 17:29

my robimy tak jak Krysia
~ewka

Napisano: 22 sty 2014, 19:32

ja tez jak Krysia
~Elwira

Napisano: 23 sty 2014, 9:28

dla mnie to nadgorliwość.

stronna przy skladaniu wniosku podpisuje oswiadczenie ze poinformuje o wszelkich zmianach majacyh c wplyw na prawo do stypendium. i jak zglasdza przeliczam albo jak wiem z urzedu. tak to nikogo nie wzywam,
~1986

Napisano: 23 sty 2014, 10:14

Ale podniesienie placy minimalnej to fakt powszechnie znany wiec to tak jak bys znala z urzedu o zwiekszeniu dochodu
~GOSIA

Napisano: 23 sty 2014, 10:32

a renty tez przeliczasz w marcu ?

fakt powszechnie znany rowniez.

stronna mogla otrzymac wyzsze wynagrodzenie ale dalej miesci sie w kryterium dochodowym. bo małzonek mogl mniej zarobic bo moze na 1/2 etatu juz pracuje. a ustawa zoobowiazuje go informowac tylko o zmianach majacyhc wplyw na prawo /czyli jak przekroczy kryterium ma informowac/
~1986

Napisano: 23 sty 2014, 10:39

no i jak to wyglada dochody jednego członka rodzinny z sierpnia bo np. ma dzialalnosc na ryczalcie.
drugiego czlonka rodzinny dochod z stycznia.

czy tez 2 czlonka rodzinny z stycznia ? jak nie to czemu nie. tez moglby mu sie zmienic.

gdzie to uregulowane ? i dlaczego ?
~1986

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x