czy moge przyzn ac zasiłek szkolny ? - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 13 sty 2014, 14:59

mam pytanie j.w.
Ale i problem , zmarła matka - miała rentę ,
ojciec dzieci zarabia miesięcznie bo przyniósł mi zaświadczenie 8.500,00 zł netto Do wniosku napisał ze potrzebuje na zakup komputera - na jedno dziecko a na drugie na korepetycje.
w uzasadnieniu napisał ze pogorszenie sytuacji nastapilo w związku ze zgonem zony.
wiem ze kryterium dochodowego w Zasilkach szkolnych nie ma . ale ... mam pytanie to ze ktoś utracil w wyniku zgonu bliskiej osoby pare zl miesięcznie jaki to ma wpływ na pogorszenie sytuacji materialnej ?
tego nie rozumiem.
co mam robic ? dać odmowe ? co o tym sadzicie ?
~asia

Napisano: 13 sty 2014, 15:31

może koszty pogrzebu, leczenia itp... To wnioskodawca powinien we wniosku napisać, że znalazł się w trudnej sytuacji materialnej w związku z wystąpieniem zdarzenia losowego, to mógłby też napisać, dlaczego konkretnie (bo dochody faktycznie mają konkretne, więc trudno tak z urzędu stwierdzić, że jest aż tak źle). Na pewno coś wymyślą (jakie wydatki mieli), a dalej- to tylko żeby było to uzasadnienie wiarygodne, przecież nie będziesz sprawdzać... W ogóle nie brałabym chyba tego zaświadczenia o dochodach, bo głupio w papierach wygląda...
~karin

Napisano: 13 sty 2014, 16:06

czyli tylko brac pod uwagę w przypadku zgonu tresc oświadczenia bez potwierdzeń ? a maja przecież te srodki być przezn aczone na cele edukacyjne.
~asia

Napisano: 15 sty 2014, 10:35

u nas jest sam wniosek o zasiłek (bez informacji o dochodach), natomiast w uzasadnieniu fajnie żeby napisali, że koszty leczenia, pogrzebu czy czegośtam związanego ze śmiercią były spore i spowodowały pogorszenie sytuacji materialnej, a trzeba kupić komputer i brak im pieniędzy i na to przeznaczą zasiłek. Chociaż my w przypadku zasiłku nie żądamy opowiadania się, na co przeznaczą pieniądze. Oczywiście akt zgonu muszą przedstawić.
~karin

Napisano: 20 sty 2014, 15:04

dziekuje bardzo
~asia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x