Podpisanie umowy - co dalej - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 27 maja 2020, 14:00

Mam podpisane umowy przez wnioskodawców i co dalej mam zrobić?
Normalnie dawałam księgowej załącznik umowy - specyfikację z info o wysokości dofinansowania i nr konta. Jak robicie to w SOW?

No i pytanie o rozliczenie wnioskodawcy. Studentka ma już fakturę i zaświadczenie o zaliczeniu semestru. Nie wie, jak ma to załączyć? Co mam jej podpowiedzieć?

A już przez moment zaczynałam lubić tę SOWę, tak mi sprawnie szło. Szybko przygotowane umowy (chociaż teraz zobaczyłam, że można było parę rzeczy podrasować, no trudno - za późno).

Liczę na Wasze doświadczenia z SOWą i czekam na podpowiedzi.
PCPR-DLN1
Stażysta
Od: 30 kwie 2020, 9:35
Zajmuję się: Dofinansowania PFRON.

Napisano: 27 maja 2020, 22:29

W skrócie:

1. podpisanie umowy przez obie strony

2. wypłata czesnego przez realizatora (PCPR): wygenerowanie pliku z przelewami jest możliwe w SOW

3. złożenie wniosku o rozliczenie czesnego przez Wnioskodawcę w systemie SOW (tu dodaje fakturę)

4. akceptacja wniosku o rozliczenie przez realizatora

5. dostarczenie do realizatora (PCPR) zaświadczenia z uczelni (należy dodać w systemie SOW jako załącznik do wniosku o dofinansowanie)

6. wypłata dodatku przez realizatora

7. złożenie wniosku o rozliczenie dodatku przez Wnioskodawcę w systemie SOW

8. akceptacja wniosku o rozliczenie przez realizatora

9. rozliczenie umowy

Powyższe dotyczy studentów, którzy już mają fakturę a zaświadczenie z uczelni będą mieli za jakiś czas.

W Twoim przypadku jest trochę inaczej, jak ma już fakturę i zaświadczenie, to może fakturę i zaświadczenie dołączyć do pierwszego wniosku o rozliczenie, ty na tej podstawie zrobisz wypłatę dodatku, po tym student musi złożyć drugi wniosek o rozliczenie dodatku.
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 28 maja 2020, 9:07

Bardzo dziękuję za ten skrót.
Pozwól, że jeszcze trochę pomęczę Cię.

1. Jak wygenerować plik z przelewami. Szukam po wszystkich zakładkach i nic mi sie nie pokazuje.
2. Wnioskodawca, chcąc złożyć fakturę i zaświadczenie z uczelni, musi wejść u siebie na jakąś zakładkę, która mówi własnie o rozliczeniu, tak?
PCPR-DLN1
Stażysta

Napisano: 28 maja 2020, 9:57

1. jeśli umowa zostanie podpisania przez obie strony, będzie dostępna w "umowy podpisane", wtedy należy kliknąć długopis i wejść w zakładkę "płatności w transzach", i rozpisać transze (np. czesne i dodatek). jak to zrobisz w sekcji "rozliczenia" masz "rejestr płatności" (dostępne tylko z realizatora rozszerzonego) i tu możesz generować paczki z przelewami

2.fakturę i zaświadczenie załącza do składanego przez siebie wniosku o rozliczenie, ale wpierw musisz mu wypłacić czesne i zaznaczyć transze za czesne jako zrealizowaną

To co piszę może być nie zrozumiałe, dlatego warto zapoznać się z poniższym filmem:
https://www.youtube.com/watch?v=QlcyXOOGTVY
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 28 maja 2020, 16:08

Wczoraj poszly u nas przelewy czesnego
Nie wiedziałam co dalej robic
Weszlam na forum a tu takie fajne kompedium wiedzy. Jutro z samego rana zabieram się za sow. Teraz się martwie czg2 nie będzie za późno, jak odznacze ze zrealizowane i wygeneruje pierwszą transze czyli czesne. Dodatek będzie generowany po distarczeniu faktur i zaświadczenia ze szkoly. Przelew poszedl w srode. Jak w systemie zaznaczę zrealizowane z data piatkowa to nie będzie za późno? Wszystko będzie w porzadku? Widziałam w filmie ze wyswietla sie data, ale ona bedzie inna niz data przelewu, czy ta data może oznacza to, ze tego dn w systemie odznaczono jako zrealizowane?pozdrawiam
Marinett
Praktykant
Od: 23 sty 2020, 22:31
Zajmuję się: Dofinansowania ze srodkow PFRON

Napisano: 28 maja 2020, 16:18

No i zastanawiam się nad jednym. W przypadku kilku wnioskodawcow umowy sporządzone byly w pelnych zlotych a wypłata w groszach. W związku z powyższym jak określam transze czesnego to juz tu wpisuje kwotę faktycznej wypłaty to jest w groszach tj. Np 1830, 90 zl
Marinett
Praktykant
Od: 23 sty 2020, 22:31
Zajmuję się: Dofinansowania ze srodkow PFRON

Napisano: 02 cze 2020, 15:21

Oglądałam film instruktażowy. Udało mi się rozpisać czesne i dodatki dla każdego. Doszłam do momentu, żeby pobrać przelewy. Pojawia mi się komunikat: "Z tym plikiem nie jest skojarzona aplikacja umożliwiająca wykonanie tej akcji. Zainstaluj odpowiednią aplikację (...)"
Czy ktoś miał coś takiego? Ogarnę temat z Waszą pomocą, czy nadal próbować dzwonić do PFRON (póki co, bez skutku to robię)?
Chyba, że ktoś mi podpowie, jakiś inny sposób na przekazanie info księgowej? Ale pewnie i tak prędzej czy później będę miała podobny komunikat.
PCPR-DLN1
Stażysta

Napisano: 10 cze 2020, 9:58

Jestem na etapie, że zaznaczyłam, że przelewy za czesne zostały wysłane.

Czy wysyłacie pismo informujące o tym studentów? Bo chyba automatycznie nic nie poszło.

Co teraz? Bo na filmie instruktażowym (podany wyżej link) jest mowa o rozliczeniu, ale chyba raczej dla wniosków, które my wprowadzalibyśmy, a nie wnioskodawca sam w SOW.
PCPR-DLN1
Stażysta

Napisano: 16 cze 2020, 15:22

A w przypadku Modułu I, po podpisaniu umowy, beneficjent dostarcza nam fakturę (załącza w SOW do swojego wniosku), ja wypłacam i co dalej?
Majka1011
Stażysta
Od: 27 kwie 2017, 8:29
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 16 cze 2020, 22:17

PCPR-DLN1 pisze:
02 cze 2020, 15:21
Oglądałam film instruktażowy. Udało mi się rozpisać czesne i dodatki dla każdego. Doszłam do momentu, żeby pobrać przelewy. Pojawia mi się komunikat: "Z tym plikiem nie jest skojarzona aplikacja umożliwiająca wykonanie tej akcji. Zainstaluj odpowiednią aplikację (...)"
Czy ktoś miał coś takiego? Ogarnę temat z Waszą pomocą, czy nadal próbować dzwonić do PFRON (póki co, bez skutku to robię)?
Chyba, że ktoś mi podpowie, jakiś inny sposób na przekazanie info księgowej? Ale pewnie i tak prędzej czy później będę miała podobny komunikat.
a masz zainstalowany program adobe reader? jak nie to może w tym problem, informatyka swojego zapytaj
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x