umowa, sam dodatek - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 14 maja 2020, 14:53

Witam. jak rozwiązujecie kwestię umów w przypadku, gdy wnioskodawca np wnioskuje o sam dodatek. czy wówczas zamieszczacie w szablonie umów umowę, w której nie ma zapisu dot. czesnego ( oznacza to, że we wzorze przygotowanym przez PFRON trzeba skasować zapis dot. wysokości czesnego) czy w umowie zostawiacie czesne, ale wówczas w tych polach dot. czesnego figurować będzie kwota 0. przez ten sow to już nie wiem. wcześniej mieliśmy inny wzór umowy jak ktoś uzyskał dof. do czesnego i dodatku, a inny wzór do samego czesnego.

i jeszcze jedno. czy przy ocenie merytorycznej dokonujecie weryfikacji np w zus. czytając instrukcję to wydaje mi się, że ten etap można pominąć. A co piszecie w momencie oceny merytoryczne? Ja piszę krótko ocena merytoryczna wniosku pozytywna. a co w uzasadnieniu przy dofinansowaniu? Podajecie kwotę dof.?
Smutna
Stażysta
Od: 16 wrz 2016, 20:19
Zajmuję się:

Napisano: 15 maja 2020, 8:14

1. zostawiasz zera
2. w merytorycznej nie klikałem na ZUS i inne
3. w opisie merytorycznej pisze: pozytywna ocena merytoryczna i wysyłam pismo z informacją o kwotach dofinansowania
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 15 maja 2020, 13:59

Dziękuje bardzo za odpowiedz. Przez ten sam SOW nie wiem co i jak trzeba robić. A przy okazji się spytam, ile zostawiacie u siebie w umowach w załączniku nr 1 w tabeli zostawiacie pozycji? Później w systemie wygeneruje, ujmie kierunków na których ów student faktycznie pobiera naukę?

pozdrawiam i miłego piątkowego popołudnia życzę
Smutna
Stażysta
Od: 16 wrz 2016, 20:19
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x