Umowa w SOW tylko za czesne - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 25 maja 2020, 10:16

Mam wniosek o refundację czesnego za semestr zimowy. Zgodnie z programem moge wypłacić ale bez dodatku. Zastanawiam się jak to zrobić w systemie. Czesne musze wypłacić do końca maja. Jak zaznaczę przy generowaniu umowy transze to po podpisaniu umowy moge przelać dof.za czesne, ale dodatku nie będe wypłacać. Nie wiem czy mogę przy transzach zaznaczyć w systemie wypłatę za czesne np. 1200 zł. a drugą płatność (dodatek) 0 zł. Jak zaznaczę tylko refundację, to najpierw student w jakiś sposób musi dokonać rozliczenia dopiero będę mogła zrobić przelew i moge nie zdążyć wypłacić środków do końca maja. Co byście zrobili?
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 27 maja 2020, 13:59

A może mi ktoś wytłumaczyć jaka jest różnica pomiędzy zaznaczeniem "transze" a "refundacja"?? Jakie to ma późniejsze skutki??
pcprkolb
Referent
Od: 07 kwie 2014, 14:02
Zajmuję się:

Napisano: 27 maja 2020, 22:23

lena8 pisze:
25 maja 2020, 10:16
Mam wniosek o refundację czesnego za semestr zimowy. Zgodnie z programem moge wypłacić ale bez dodatku. Zastanawiam się jak to zrobić w systemie. Czesne musze wypłacić do końca maja. Jak zaznaczę przy generowaniu umowy transze to po podpisaniu umowy moge przelać dof.za czesne, ale dodatku nie będe wypłacać. Nie wiem czy mogę przy transzach zaznaczyć w systemie wypłatę za czesne np. 1200 zł. a drugą płatność (dodatek) 0 zł. Jak zaznaczę tylko refundację, to najpierw student w jakiś sposób musi dokonać rozliczenia dopiero będę mogła zrobić przelew i moge nie zdążyć wypłacić środków do końca maja. Co byście zrobili?
wydaje mi się, że musisz zaznaczyć refundację, student z wnioskiem powinien dołączyć fakturę za semestr zimowy, Ty na tej podstawie robisz przelew, a on później skłąda wniosek o rozliczenie (nie mam pewności czy tak, proponuje zadzwonić do swojego opiekuna SOW w PFRON)
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x