podstawa prawna
podstawa prawna
Witam, czy mogłabym prosić o udostępnienie aktualnej podstawy prawnej do decyzji przyznającej stypendium szkolne? bardzo proszę o pomoc
Re: podstawa prawna
Na podstawie art. 90d ust. 1, ust. 5 i ust. 9 oraz art. 90n ust. 1 ustawy z dnia 16 grudnia 2004r. o zmianie ustawy o systemie oświaty oraz ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych ( Dz. U. Nr 281 poz. 2781 z późn. zm. ) i Uchwały ............... Rady Gminy .......................w sprawie regulaminu udzielania pomocy materialnej o charakterze socjalnym dla uczniów zamieszkałych na terenie gminy........... (Dz. Urz. Woj. Kuj-Pom. z ................).
Ja mam tak! Jakieś korekty do tej podstawy???
Ja mam tak! Jakieś korekty do tej podstawy???
Na podstawie art. 90b, art. 90c ust. 2 pkt 1, art. 90d, art. 90m, art. 90n, art. 90o ustawy z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty (j.t. Dz. U. z 2004 r. Nr 256, poz. 2572 ze zm.), rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 7 sierpnia 2015 r. w sprawie wysokości dochodu rodziny albo dochodu osoby uczącej się stanowiących podstawę ubiegania się o zasiłek rodzinny i specjalny zasiłek opiekuńczy, wysokości świadczeń rodzinnych oraz wysokości zasiłku dla opiekuna (Dz. U. z 2015 r., poz. 1238), rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 14 lipca 2015 r. w sprawie zweryfikowanych kryteriów dochodowych oraz kwot świadczeń pieniężnych z pomocy społecznej (Dz. U. z 2015 r., poz. 1058), uchwały Nr ………… Rady Gminy ………… z dnia …………… r. w sprawie uchwalenia regulaminu udzielania pomocy materialnej o charakterze socjalnym dla uczniów zamieszkałych na terenie Gminy …………….., uchwały Rady Gminy …………… z dnia ……………… r. w sprawie upoważnienia Kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej w ……………… do załatwiania indywidualnych spraw w zakresie udzielania uczniom zamieszkałym na terenie Gminy …………… pomocy materialnej o charakterze socjalnym, art. 6 ust. 2 pkt 2 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (j.t. Dz. U. z 2015 r., poz.114 ze zm.), art. 104 Kodeksu postępowania administracyjnego (tekst jednolity Dz. U. z 2013 r., poz. 267 ze zm.) – po rozpatrzeniu wniosku złożonego dnia ……………. r. przez Panią ……………….. o przyznanie stypendium szkolnego córce ………………. w roku szkolnym 2015/2016
ja do podstawy nie daję rozporządzeń
do nich są odniesienia w ustawie
do nich są odniesienia w ustawie
Oprócz podstawa prawna - Stypendia przeczytaj również:
Nie rozliczenie faktur na czas
czy wliczamy do dochodu
RADIX ESO+ Jak zrobić listę?
Komitet rodz.
pomocy
faktury ważne
Nienależnie pobrane stypendium a Upomnien i TW