Program Pomoc państwa w zakresie dożywiania

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
edit83
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Program Pomoc państwa w zakresie dożywiania

Post autor: edit83 »

Witam wszystkich na tym forum. Mam pytanie odnośnie zasiłku celowego na żywność w ramach programu Pomoc państwa w zakresie dożywiania, czy wliczacie go do dochodu rodziny jeśli jest przyznawany na więcej niż 1 miesiąc, bo okresówki wliczamy. Z góry dziękuję za informację.
Zbigniew1

Re: Program Pomoc państwa w zakresie dożywiania

Post autor: Zbigniew1 »

Ja byłem u swojego prawnika na temat tego czy liczyć do dochodu zasiłek celowy na żywność w ramach programu Pomoc państwa w zakresie dożywiania. Odpisał mi, (dosyć obszernie) że należy ten zasiłek traktować jako zasiłek celowy i tym samym nie wliczać go do dochodu.
edit 83

Post autor: edit 83 »

A czy mógłbys mi przesłac jakąś podstawę prawnę do tego, żeby nie liczyć tego zasiłku.
dzięki za odpowiedź.
Mój e-mail [email protected]
xyz@

Post autor: xyz@ »

ale jaka podstawa prawna
w art. 8 ustawy o pomocy społecznej wyraźnie jest napisane,że do dochodu nie liczy się zasiłku celowego

Kod: Zaznacz cały

Mam pytanie odnośnie[b] zasiłku celowego[/b] na żywność w ramach programu Pomoc państwa w zakresie dożywiania,
ODPOWIEDZ