Podstawa prawna do DEC ZM ZP - przedłużenie orzeczeń
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Re: Podstawa prawna do DEC ZM ZP - przedłużenie orzeczeń
Tutaj podstawą do zmiany decyzji jest art. 4 ustawy o szczególnych rozwiązaniach w celu zachowania ważności niektórych orzeczeń o niepełnosprawności oraz orzeczeń o stopniu niepełnosprawności, jako przepis szczególny w stosunku do art.32 ust.1 ustawy o świadczeniach rodzinnych. Dlatego ja wpisałem art.32 ust.2 w mojej podstawie bo stosuje art.108 kpa. To że @TOM ma ogólnikowo wpisany art.32 nie jest żadnym uchybieniem bo pewnie wynika mu to z uzasadnienia decyzji.
-
- Referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Nie doszukuję się żadnych uchybieńSzarak pisze: 02 lut 2024, 9:56 Tutaj podstawą do zmiany decyzji jest art. 4 ustawy o szczególnych rozwiązaniach w celu zachowania ważności niektórych orzeczeń o niepełnosprawności oraz orzeczeń o stopniu niepełnosprawności, jako przepis szczególny w stosunku do art.32 ust.1 ustawy o świadczeniach rodzinnych. Dlatego ja wpisałem art.32 ust.2 w mojej podstawie bo stosuje art.108 kpa. To że @TOM ma ogólnikowo wpisany art.32 nie jest żadnym uchybieniem bo pewnie wynika mu to z uzasadnienia decyzji.

Chodziło mi tylko o wyjaśnienie

Dziękuję za waszą pomoc, miłego dnia

- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
u nas jest pod kątem ust. 1, z dwóch powodów, o jednym pisałem w innym temacie - podpórka do zmiany wstecz a drugi to bezrefleksyjna i bezstresowa zmiana decyzji innych organów
Oprócz Podstawa prawna do DEC ZM ZP - przedłużenie orzeczeń - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Świadczenie pielęgnacyjne
od kiedy uchylić śp
WŁAŚCIWOŚĆ MIEJSCOWA W PRZYPADKU NIEPEŁNOLETNIEJ WNIOSKUJĄCEJ
WYSOKOŚC SKŁADEK OD PODWYŻSZONEGO ŚP
składki ZUS od podwójnego św. pielegnacyjnego
gospodarstwo rolne nabyte w 2022 r.
zgon osoby wymagającej opieki
Świadczenie pielęgnacyjne
nowe śp a rolnik
świadczenia na dziecko w DPS
brak orzeczenia o niepełnosprawności-walidacja w ZC
Pracownik młodociany - praktyki