podwyżki
Re: podwyżki
Nie obrażaj mnie a może i siebie. U mnie podwyżki są bo potrafimy o nie w gminie zadbać. A ty jak myślisz że twoje wynagrodzenie zależy od rządu to czekaj dalej. Z socjalnym pozdrowieniem. ... Ten wątek też już był. Poszukaj
ha, ha a jak to się robi żeby sobie "zadbać". Podaj receptę a 90 % Polaków też sobie zadba. Może jeszcze jak dyrektor potrafi jak to określasz zadbać, a może też dba tylko że bardziej o swój stołek i wizerunek oszczędnego 

może na tym zwolnieniu wygrasz
znajdziesz lepiej płatną robotę i mniej odpowiedzialną 

Temat drażliwy kikak, niestety masz rację. Nie potrafimy się zorganizować, nasz głos jest niesłyszany szczególnie w kwestiach wynagrodzeń. Szczególnie pracownicy w małych, gminnych ośrodkach mają żenująco niskie wynagrodzenia i tu się ciągle ich przekonuje - nie ma środków na podwyżki. Pracuję 35 lat, w tym w pomocy społecznej od 25 lat, mam specjalizacje I i II stopnia, wiele szkoleń i moje wynagrodzenie brutto to 2400 , moje młodsze koleżanki mają najniższą
tylko taka reakcja pozostaje. W Polsce nie ma wytyczonej ścieżki zawodowej połączonej z wysokością wynagrodzenia-wszystko uznaniowe często zależne od sympatii bądź antypatii szefa. Traktuje się nas socjalnych marginalnie i taka jest rzeczywistość "SOCJALNYCH W POLSCE".

Działamy grupą w związku a nie pojedynczo by obrywać i się udaje. Nie narzekamy. Teraz reszta z naiwnością czeka aż politycy złożą obietnice wyborcze, może ktoś nawet coś socjalnym obieca bo to kilka głosów więcej i w listopadzie znów rozczarowanie.
Inni należą do związków, jest ich dużo i dlatego mają coś do powiedzenie w swojej sprawie.
Ile osób należy do związków wśród pracowników pomocy społecznej?
Nasza grupa wspomaga innych, chce być szanowana a nie potrafi pomóc sobie.
Ilość pracowników w związkach świadczy, że pozostali chcą by ktoś inny załatwiał coś za nich (gdzie się tego nauczyli ?).
Ile osób należy do związków wśród pracowników pomocy społecznej?
Nasza grupa wspomaga innych, chce być szanowana a nie potrafi pomóc sobie.
Ilość pracowników w związkach świadczy, że pozostali chcą by ktoś inny załatwiał coś za nich (gdzie się tego nauczyli ?).
Gościu racja. 10% należy do związków a 90% narzeka. Matematyka jest bezlitosna.
Oprócz podwyżki - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
pomost zasiłek stały
Zmiana decyzji od X 2015r.
zapłata dla Banku żywności
Kiedy
ustalenie dochodu
zmiana kryterium a uslugi oopiekuncze
źle wyliczony zasiłek okresowy i stały
Proszę o wzór Wniosku o ustanownie kuratora dla doręczeń
pomoc dla obywatela Ukrainy pilne!
właściwośc gminy PILNE
kpa - podstawa prawna
asytent rodziny
Pilne!! DPS
odpłatność za śds
Rozdzielenie gospodarstwa tylko co dalej?
zasilek staly