Zmiana decyzji od X 2015r.

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
Malwinka

Zmiana decyzji od X 2015r.

Post autor: Malwinka »

Witam!
Chciałam zapytać osoby opracowujące decyzje jaką podstawę prawną będą stosować w nowym decyzjach? Chodzi mi o to czy w związku ze zmianą przepisów będziecie powoływać się na art. 106 ust.5 i na bieżąco uchylać decyzję czy będziecie wznawiać postępowanie do każdej sprawy?
Dziękuję!
kto1

Re: Zmiana decyzji od X 2015r.

Post autor: kto1 »

Moi klienci piszą wniosek i wyrażają zgodę na zmianę decyzji o zasiłku stałym w związku ze zmianą kryterium.
t.franek

Post autor: t.franek »

Nic nie uchylamy. Zmiana decyzji ostatniej jaką ma klient.art.106 ust.5 oraz rozporządzenie........po rozpatrzeniu wniosku P.......( też bierzemy taką zgodę jak kto1)
Malwinka

Czy jeszcze ktoś będzie robił zmianę decyzji a nie uchylenie?
eliza123

Post autor: eliza123 »

1.Zmienić decyzję Nr........ z dnia ........... w części dotyczącej wysokości zasiłku stałego w ten sposób że, od dnia 1 października 2015 roku zmieniam wysokość zasiłku stałego z kwoty........... na kwotę...........zł miesięcznie.
2.pozostałe elementy decyzji pozostają bez zmian
3. Nadać decyzji rygor natychmiastowej wykonalności. Oczywiście wywiad przed wydaniem decyzji
nina12

Post autor: nina12 »

jak Eliza jest bardzo dobrze
Stefan

Post autor: Stefan »

A ja będę uchylał wszystkie decyzje w związku ze zmianą przepisów prawa.
I przyznam nowe decyzje na mocy nowych przepisów.
Dlaczego tak?
Jak mam decyzję na zasiłek stały wydaną w 2013 roku i była ona już kilka razy zmieniana to uchylenie jej uporządkuje mi sprawę.
Będę miał nową decyzję i do niej będę odnosił ewentualne kolejne zmiany.
Malwinka

Stefan a będziesz przy każdym wniosku osoby wznawiał postępowanie?
ODPOWIEDZ