Zmiana decyzji od X 2015r.
Zmiana decyzji od X 2015r.
Witam!
Chciałam zapytać osoby opracowujące decyzje jaką podstawę prawną będą stosować w nowym decyzjach? Chodzi mi o to czy w związku ze zmianą przepisów będziecie powoływać się na art. 106 ust.5 i na bieżąco uchylać decyzję czy będziecie wznawiać postępowanie do każdej sprawy?
Dziękuję!
Chciałam zapytać osoby opracowujące decyzje jaką podstawę prawną będą stosować w nowym decyzjach? Chodzi mi o to czy w związku ze zmianą przepisów będziecie powoływać się na art. 106 ust.5 i na bieżąco uchylać decyzję czy będziecie wznawiać postępowanie do każdej sprawy?
Dziękuję!
Re: Zmiana decyzji od X 2015r.
Moi klienci piszą wniosek i wyrażają zgodę na zmianę decyzji o zasiłku stałym w związku ze zmianą kryterium.
Nic nie uchylamy. Zmiana decyzji ostatniej jaką ma klient.art.106 ust.5 oraz rozporządzenie........po rozpatrzeniu wniosku P.......( też bierzemy taką zgodę jak kto1)
Czy jeszcze ktoś będzie robił zmianę decyzji a nie uchylenie?
1.Zmienić decyzję Nr........ z dnia ........... w części dotyczącej wysokości zasiłku stałego w ten sposób że, od dnia 1 października 2015 roku zmieniam wysokość zasiłku stałego z kwoty........... na kwotę...........zł miesięcznie.
2.pozostałe elementy decyzji pozostają bez zmian
3. Nadać decyzji rygor natychmiastowej wykonalności. Oczywiście wywiad przed wydaniem decyzji
2.pozostałe elementy decyzji pozostają bez zmian
3. Nadać decyzji rygor natychmiastowej wykonalności. Oczywiście wywiad przed wydaniem decyzji
A ja będę uchylał wszystkie decyzje w związku ze zmianą przepisów prawa.
I przyznam nowe decyzje na mocy nowych przepisów.
Dlaczego tak?
Jak mam decyzję na zasiłek stały wydaną w 2013 roku i była ona już kilka razy zmieniana to uchylenie jej uporządkuje mi sprawę.
Będę miał nową decyzję i do niej będę odnosił ewentualne kolejne zmiany.
I przyznam nowe decyzje na mocy nowych przepisów.
Dlaczego tak?
Jak mam decyzję na zasiłek stały wydaną w 2013 roku i była ona już kilka razy zmieniana to uchylenie jej uporządkuje mi sprawę.
Będę miał nową decyzję i do niej będę odnosił ewentualne kolejne zmiany.
Stefan a będziesz przy każdym wniosku osoby wznawiał postępowanie?
Oprócz Zmiana decyzji od X 2015r. - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Świadczenie zdrowotne PILNE
kontenery socjalne
dziwna sprawa
Pomoc z urzędu
pomniejszony zasiłek stały
zasiłkobiorca stały zmienia miejsce zamieszkania
obiady w rodzinie zastepczej...
pomost zasiłek stały
zapłata dla Banku żywności
Kiedy
ustalenie dochodu
zmiana kryterium a uslugi oopiekuncze