Witam proszę o pomoc: rodzina złożyła wniosek KDR karty już dotarły do ośrodka dla trójki dzieci , brak jest jeszcze karty na jedno dziecko. nie wiem , czy to czwarte dziecko zostało wprowadzone do systemu, jak to sprawdzić w programie. Jeśli zostało nie wprowadzone to jak ewentualnie wprowadzić , czy poprzez dodanie nowego członka do rodziny?
Myślę że wprowadź poprzez uzupełnienie rodziny( było raz pismo z ministrem.ze jeśli z jakiegos powodu nie zostanie zamów.karta to nie wolno nam pobierać kosztow i trzeba zarejestrować.wmiosek poprzez uzupełnienie rodziny. spróbuj w ten sposób.a żeby sprawdzić czy ta osoba była wprowadzona( choć wydaje mi się że nie ) to wejdź w zakładkę wnioski obsluzone i tam strzałkami przewinienia aż znajdziesz wniosek .
A i nie rób tego poprzez dodanie członka rodziny bo ci policzy koszt 2,68 bota opcja jest np.jak się urodzi dziecko to wtedy jest jako nowy członek rodziny.mysle że jak wpiszesz wnioskodawcę i dodasz uzup.tego pominiętego dziecka to automatycznie.powinien być komunikat o tym że znaleziono rodzinę i trzeba przypisać do tej właśnie rodziny.
Ja też mam za sobą pomyłkę w zamówieniu ( nie zamówilam karty dla jednego z rodziców.jakby ktoś wiedział jak w tym nowym programie skorygować raporty ( bo źle podaje do sprawozdania) to napisz cię jak to zrobić bo nie ma opcji edycji.