Pomniejszanie wydatków (środki własne) zwrot nienależnie pobranych świadczeń?
-
- Referent
- Zajmuję się: księgowość, świadczenia rodzinne
- Kontakt:
Re: Pomniejszanie wydatków (środki własne) zwrot nienależnie pobranych świadczeń?
Ja pomniejszam i nawet mi do głowy nie przyszło, że mam mieć na to jakiś papier. według mnie wynika to z ogólnych przepisów, że bieżący rok pomniejszamy a lata ubiegłe oddajemy
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Pomniejszanie wydatków (środki własne) zwrot nienależnie pobranych świadczeń?
...nie ma na to przepisów ogólnych, gdyż przepis w rozporządzeniu dot. gospodarki finansowej dotyczy wyłącznie państwowych jednostek budżetowych. Ale niektórzy omijają to w innych postanowieniach dot. wykonywania budżetu w uchwale budżetowej nadany rok.olik pisze: 27 sie 2020, 8:58 Ja pomniejszam i nawet mi do głowy nie przyszło, że mam mieć na to jakiś papier. według mnie wynika to z ogólnych przepisów, że bieżący rok pomniejszamy a lata ubiegłe oddajemy
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Księgowość
- Kontakt:
A zapis w statucie jednostki albo polityce rachunkowości ma wpływ na możliwość stosowania takiego manewru bez uchwały?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
...nie da rady bez uchwały
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Księgowość
- Kontakt:
Szkoda. Można prosić jakąś podstawę prawną do tej uchwały, żebym mogła poczytać do poduszki?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ...
- Kontakt:
My również szukamy sposobu pomniejszania wydatków w zakresie roku bieżącego i środków własnych. Może, ktoś z Was ma uchwałę w tym zakresie, ewentualnie na co należy się powołać i co w uchwale powinno się pojawić.
Oprócz Pomniejszanie wydatków (środki własne) zwrot nienależnie pobranych świadczeń? - Księgowość przeczytaj również:
zakup kserokopiarki
zakup termometru do mierzenia temperatury
FINANSE PUBLICZNE, BUDŻET, RACHUNKOWOŚĆ I SPRAWOZDAWCZOŚĆ BUDŻETOWA
Brak gotówki
Wynagrodzenie chorobowe-podstawa?
Kooperacje 3D
Odpłatność za schronisko
koszty upomnienia z koordynacji płacone przez MUW
Pomocy, za szybką realizacja przelewu zasiłku
Potrącenie nienależnie pobranych świadczeń z bieżącej wypłaty
Zmiana Zarządzenia w sprawie centalizacji
Raporty ZUS za osobę na macierzyńskim