pomoc finansowa - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 08 lip 2011, 1:25

Witam.Chciałam przedstawić problem mojej bratowej.W kwietniu zginął mój brat a jej mąż.Ona nie pracuje,ma na utrzymaniu córkę uczącą się ,córkę 23 letnią z dzieckiem 2 letnim,która pracuje jako fryzjerka i zarabia 500 złotych na miesiąc.Była po pomoc w opiece społecznej,lecz kazali jej przyjść w sierpniu,bo wlicza się kwietniowy zasiłek pogrzebowy kwota 4,000 złotych oraz ubezpieczenie 10,000 tysięcy złotych i przekroczy jej limit kwoty i nic nie otrzyma.
Nie daje mi to spokoju,ponieważ wiadome,że zasiłek pogrzebowy i część ubezpieczenia pochłonął pogrzeb brata.Oni dosłownie nie mają co do garnka włożyć.Byłam z nią w czerwcu w opiece,to mnie brakło słów na wymogi urzędniczki.
Ma ona dostarczyć zaświadczenie z córki zakładu pracy za ostatnie 3 miesiace,jak jej córka pracuje 2 miesiące.
Może ktoś mi podpowie jak mam pomóc bratowej duchowo,bo finansowo ja jej mogę dać 200 zlotych,bo też mam rodzinę,a ją to nie urządza.
Dziękuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam.
~Irena

Napisano: 08 lip 2011, 10:39

a co z rentą rodzinną po ojcu dla uczącej się córki?
~madzia

Napisano: 08 lip 2011, 11:07

pogrzebowy i z ubezpieczenia to się chyba nie wlicza bo to jest dochód jednorazowy ( i może być traktowany jako utracony). napisać podanie i zostawić. będą musieli się do tego odnieść i wystawić decyzję od której będzie można się odwołać! więc składajcie!!!!! :)
~monika

Napisano: 08 lip 2011, 11:22

łącznie jest to 14 tysi, dlatego wlicza się. i dzieli na 12. a od czego są oświadczenia o jednorazowym dochodzie powyżej w okresie ostatnich 12 miesięcy?
~p

Napisano: 08 lip 2011, 12:53

Rentę rodzinną jeszcze nie otrzymała.Podobno ma dostać pod koniec lipca.
Napisać podanie na temat mojej sytuacji finansowej?nie wiem,czy dołączyć rachunki z pogrzebu.Ja w ogóle nic nie wiem na ten temat,ponieważ nigdy nie korzystałam z jakichkolwiek pomocy,a bardzo chcę jej pomóc,ale nie potrafię.
Co do oświadczeń,to rozumiem,że chodzi o rozchód tych pieniędzy,albo dołączyć rachunki z pogrzebu?
~Irena

Napisano: 08 lip 2011, 12:53

Rentę rodzinną jeszcze nie otrzymała.Podobno ma dostać pod koniec lipca.
Napisać podanie na temat mojej sytuacji finansowej?nie wiem,czy dołączyć rachunki z pogrzebu.Ja w ogóle nic nie wiem na ten temat,ponieważ nigdy nie korzystałam z jakichkolwiek pomocy,a bardzo chcę jej pomóc,ale nie potrafię.
Co do oświadczeń,to rozumiem,że chodzi o rozchód tych pieniędzy,albo dołączyć rachunki z pogrzebu?
~Irena

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x