pomoc na usamodzielnienie - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 12 wrz 2012, 14:33

na podstawie jakich przepisów i w jakiej wysokości wypłacić pomoc na usamodzielnienie wychowankom rodzin zastępczych, które pozostały na \"starych zasadach\".
na podstawie nowego rozporządzenia w sprawie udzielania pomocy na usamodzielnienie(...), traci moc stare, które określało wysokość pomocy.
Bardzo proszę o pomoc, bo się pogubiłam. dziękuję!
~hania

Napisano: 12 wrz 2012, 17:22

jak decyzję wydajesz do 7 września to na starym rozporządzeniu, jak po 7 to na nowym jesli w październiku masz zamiar wydać to już gorzej bo nie wiadomo od której kwoty naliczyć pomoc na usamodzielnienie bo nie ma kwoty bazowej okreslonej w rozporządzeniu w sprawie kryteriów
~Iza

Napisano: 12 wrz 2012, 20:14

mam pytanie. czy robicie modyfikacje indywidualnego programu usamodzielnienia. nowa ustawa nic o tym nie mówi czy można?
~pela

Napisano: 12 wrz 2012, 20:56

Dzwoniłam w tej sprawie do Ministerstwa i Pani Uliasz powiedziała, że jeżeli wychowankowie usamodzielnili się przed 1.01.2012 to obowiązuje ich stare rozporządzenie. Przyznajemy pomoc na dotychczasowych przepisach.
~PCPR

Napisano: 17 wrz 2012, 14:42

prawnik powiedział że nalezy sosować stare rozporzadzenie z grudnia 2004r. niezaleznie kiedy wydajesz decyzje. W nowym rozporządzeniu mowa jedynie o wychowankach mow, mos, zp, itp nie ma mowy tam o wychowankach rodzin zastępczych. do \"dtarych wychowanków\" stosuje sie przepisy dotychczasowe
~MOPR

Napisano: 17 wrz 2012, 14:59

Do starych wychowanków zawsze stosuje się przepisy ze stanu prawnego na 31.12.2011r. (przepisy dotychczasowe) , czyli ustawa w starym brzmieniu , stare rozporządzenie.
~A....

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x