dec.na kontynuację nauki - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 14 wrz 2012, 13:16

Wg ustay o wrispz art 146 pomoc na kontynuowanie nauki przyznaje się na czas nauki nie dłużej jednak niz do ukończenia 25 rz., ust. 4 ....odpowiednio na czas trwania roku szkolnego.
do tej pory wystawiałam decyzje właśnie na rok szkolny, bo zaświadczenie, które dostałam miało właśnie takie daty np. od 1 września do 31 sierpień, teraz dostałam zaświadczenie do 28 lutego na pierwszy semestr i jak wydać taką decyzję skoro w ustawie pisze, że na czas trwania roku szkolego a zaświadczenie pokazuje coś innego (tylko jeden semestr). Co o tym myślicie?
~kir

Napisano: 14 wrz 2012, 13:17

ja piszę tak jak na zaświadczeniu ze szkoły do końca lutego i później jak dalej się uczy i doniesie kolejne zaświadczenie przyznaję dalej
~kiki

Napisano: 14 wrz 2012, 14:55

no tez tak właśnie myślę, dzięki:)
~kir

Napisano: 14 wrz 2012, 17:28

można wydac decyzję przyznającą pomoc na czas nauki, nie dłuzej jak do ukończenia 25 lat itd. zgodnie z programem usamodzielnienia (plan nauki). wtedy nie cykacie decyzji co rok czy semestr!! a poza tym ustawowo rok szkolny trwa od 1.09. do 31.08. rok akademicki trwa róznie, tzn. róznie sie rozpoczyna, bo nie zawsze 01.10., tylko zgodnie z regulaminem danej uczelni
~Dora

Napisano: 20 wrz 2012, 15:46

u nas wpisują w uzasadnieniu decyzji że na bazie comiesięcznych zaświadczeń ze szkoły przelewa się świadczenie, a jak nie zdąrzą przynieść to później przelewają z wyrównaniem w tym również za lipiec i sierpień

ale dora ma rację decyzja na rok albo semestr to bałagan, bo trzeba będzie ją ciągle powielać
joanna000123
joanna000123
Stażysta
Od: 20 wrz 2012, 15:14
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x