pomocy
-
- Referent
- Zajmuję się: PS
pomocy
mam taką sprawę, że nie widze wszystkich moich wniosków, czy też tak macie czy ja po prosty źle szukam ??
Przy Wnioski z zakończoną obsługą mam w nawiasie liczbę (64) i to sa wnioski z 2014-2015 a gdzie reszta ?? pomocy
Przy Wnioski z zakończoną obsługą mam w nawiasie liczbę (64) i to sa wnioski z 2014-2015 a gdzie reszta ?? pomocy
- ubu
- Podinspektor
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: pomocy
to fakt po ostatniej zmianie akuratnie te wnioski które aktualnie sa w produkcji nie są szczególnie wyeksponowane - taki drobny mankament 

"To err is human, to forgive is divine"
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR, KDR
- Kontakt:
Witam. Tak jest to raczej utrudnienie. Do tej pory była zakładka "wnioski do obsłużenia" a teraz zupełnie nie widać gdzie są wprowadzone na świeżaka karty. Niby widać nowe rodziny w zakładce zarządzanie kartami ale "przedłużeń" to ja już nie wiem gdzie mam szukać. Całe szczęście prowadzę ręczną ewidencję tego co robiłam ostatnio i tylko dzięki niej wiem komu przedłużałam ale jeśli zapomnę tam wpisać to zniknie i nie ma. Szkoda zakładki "wnioski do obsłużenia" - może powróci
( Pozdrawiam 

-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
melania123 pisze: 08 lis 2019, 12:22 Witam. Tak jest to raczej utrudnienie. Do tej pory była zakładka "wnioski do obsłużenia" a teraz zupełnie nie widać gdzie są wprowadzone na świeżaka karty. Niby widać nowe rodziny w zakładce zarządzanie kartami ale "przedłużeń" to ja już nie wiem gdzie mam szukać. Całe szczęście prowadzę ręczną ewidencję tego co robiłam ostatnio i tylko dzięki niej wiem komu przedłużałam ale jeśli zapomnę tam wpisać to zniknie i nie ma. Szkoda zakładki "wnioski do obsłużenia" - może powróci( Pozdrawiam
![]()
Jest taka zakładka, Wejdź np. "Wnioski z kartami do zamówienia" i po prawej stronie ekranu (mniej więcej na środku) masz napisane "Wszystkie wnioski w obsłudze".
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR, KDR
- Kontakt:
No rzeczywiście są "schowane"michu95 pisze: 08 lis 2019, 12:31melania123 pisze: 08 lis 2019, 12:22 Witam. Tak jest to raczej utrudnienie. Do tej pory była zakładka "wnioski do obsłużenia" a teraz zupełnie nie widać gdzie są wprowadzone na świeżaka karty. Niby widać nowe rodziny w zakładce zarządzanie kartami ale "przedłużeń" to ja już nie wiem gdzie mam szukać. Całe szczęście prowadzę ręczną ewidencję tego co robiłam ostatnio i tylko dzięki niej wiem komu przedłużałam ale jeśli zapomnę tam wpisać to zniknie i nie ma. Szkoda zakładki "wnioski do obsłużenia" - może powróci( Pozdrawiam
![]()
Jest taka zakładka, Wejdź np. "Wnioski z kartami do zamówienia" i po prawej stronie ekranu (mniej więcej na środku) masz napisane "Wszystkie wnioski w obsłudze".

-
- Referent
a czy jak macie juz wydane karty to zakańczacie jakoś obsługe wniosku czy nic nie robicie ?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tak, trzeba ręcznie zakończyć obsługę. Tzn... "trzeba", można to zrobić i tak to robimy, żeby był porządek w systemie. Wpisuję przy zakańczaniu obsługi powód, że karty zostały wydane.AD1988 pisze: 08 lis 2019, 15:01 a czy jak macie juz wydane karty to zakańczacie jakoś obsługe wniosku czy nic nie robicie ?
-
- Referent
czylipo wydaniu karty.
1. zaznaczasz wniosek i klikasz szczegóły
2.zakładka Zakończenie sprawy
3. Zakończ obsługę
4. wpisuje w powód WYDANIE KDR
???????????
Tak to powinno wyglądać ?? przejełam KDR i mam wnioski niezakończone z 2015 roku extra co !! teraz musze wszytskie pozakańczać tak ??
a jak już zakońzce to powinien sie ten wniosek pojawić w zakładce WNIOSKI Z ZAKOŃCZONĄ OBSŁUGĄ tak ?? dobrze myśle ?!!!?????!
3. Zakończ obsługę
???????????
Tak to powinno wyglądać ?? przejełam KDR i mam wnioski niezakończone z 2015 roku extra co !! teraz musze wszytskie pozakańczać tak ??
a jak już zakońzce to powinien sie ten wniosek pojawić w zakładce WNIOSKI Z ZAKOŃCZONĄ OBSŁUGĄ tak ?? dobrze myśle ?!!!?????!
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Znaczy powinno, nie widziałem żadnego przymusu do tego, ale dla uporządkowania dla samego siebie ja tak to robię, dokładnie tak jak napisałaś. Po wydaniu kart wykonuje te 4 pkty. Jak wydasz karty to "chyba" nadal te wnioski wiszą we wnioskach z kartami do wydania, więc po wydaniu kart kończe ich obsługę i trafiają do wnioski z zakończoną obsługą. Na ten moment NA PEWNO obsługa nie zakończy się automatycznie sama.AD1988 pisze: 08 lis 2019, 15:22 czylipo wydaniu karty.
3. Zakończ obsługę
???????????
No jeśli masz niedużo tych wniosków to sprawdziłbym czy karty mają status wydana i jeśli wszystko ok to bym sobie uporządkował i zakończył ich obsługę z odpowiednim powodem, żebyś wiedziała czemu je zakończyłaś. A jeśli miałbym ich setki/tysiące, to napisałbym z prośbą do helpdesku czy tam gdzie jest status "wydana" mogliby ci zakończyć obsługę wniosków z informacją np. "karta wydana - zakończona obsługa na prośbę ops". Nie wiem czy by to zrobili, ale możliwe, że tak.
- magdalenamagda
- Referent
- Zajmuję się: pracownik socjalny
- Kontakt:
tylko w tej zakładce "wszystkie wnioski w obsłudze" nie znalazłam tych moich świeżo wprowadzonych, czy coś szukam nie tak?michu95 pisze: 08 lis 2019, 12:31melania123 pisze: 08 lis 2019, 12:22 Witam. Tak jest to raczej utrudnienie. Do tej pory była zakładka "wnioski do obsłużenia" a teraz zupełnie nie widać gdzie są wprowadzone na świeżaka karty. Niby widać nowe rodziny w zakładce zarządzanie kartami ale "przedłużeń" to ja już nie wiem gdzie mam szukać. Całe szczęście prowadzę ręczną ewidencję tego co robiłam ostatnio i tylko dzięki niej wiem komu przedłużałam ale jeśli zapomnę tam wpisać to zniknie i nie ma. Szkoda zakładki "wnioski do obsłużenia" - może powróci( Pozdrawiam
![]()

Oprócz pomocy - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
termin ważności karty
karta elektroniczna dla dziecka nie posiadajecego nr tefefonu
Dodoatkowa forma - karta elektroniczna
jak wydrukować pismo o przyznaniu kart?
małżonek rodzica?
KDR a dzieci w rodzinie zastępczej
Potwierdzenie posiadania sprzętu
student do kiedy karta
pomieszanie z poplątaniem
Matka, troje dzieci dorosłych i małżonek
pozbawienei praw a karta