POMOCY ELMER!!!!!! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 21 maja 2015, 10:24

Mam taką sytuację. Jest małżeństwo i mają wspólnie 2 dzieci (X i Y) gdzie:
1. mąż pobiera zas. rodz. na te dzieci oraz fundusz aliment. (alimenty zasądzone od matki.) Dzieci mieszkają z ojcem.
2. matka tych dzieci jest obecnie z innym panem i mają swoje dziecko(Z), które nosi nazwisko tego obecnego Pana- konkubenta.
Kobieta chce teraz złożyć wniosek na rodzinne na to ich wspólne dziecko czyli na "Z". Kogo wpisać w skład rodziny: ją, konkubenta, dziecko-"Z". A co z tym jej mężem i tymi ich dziećmi też mają być czy nie. Zaznaczam, ze małżonkowie nie mają rozwodu. Proszę pomóżcie prowadzę świadczenia od niedawna i chce to zrobić dobrze. A co z dodatkiem z tyt. wielodz.
NOWA 79

Napisano: 21 maja 2015, 10:30

mężatka nie może mieć konkubenta.....jezeli kobieta zdradza męża to ma k.o .c.h.a.n.k.a a takowych do skladu rodziny nie bierzemy.
~o~

Napisano: 21 maja 2015, 10:34

j.w. Wpisuje męża :D
SKO może mieć inne zdanie, ale nie szedłbym sam od siebie w wpisywanie kochanka.
Jak kochanek figuruje w akcie urodzenia niech on składa wniosek.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 21 maja 2015, 10:49

ale jej konkubent mieszka z nią na terenie mojej gminy. Pochodzi zupełnie z innego województwa więc nie może u mnie on złożyć. To co w składzie rodziny on , dziecko "Z", mąż i ich dwójka wspólnych dzieci? A dziecko "Z" nosi nazwisko konkubenta..... jakie to skomplikowane
NOWA 79

Napisano: 21 maja 2015, 10:54

miałobyć ona, dziecko Z, mąż
NOWA 79

Napisano: 21 maja 2015, 10:56

skoro mieszka w Twojej gminie to jaki problem-może złożyć u Ciebie wniosek...

Inne nazwisko dziecka....to tez nie problem..... mam mamuśkę(panna) ma czworo dzieci-każde dziecko ma innego tatusia i inne nazwisko....
~o~

Napisano: 21 maja 2015, 10:57

"ale jej konkubent mieszka z nią na terenie mojej gminy. Pochodzi zupełnie z innego województwa więc nie może u mnie on złożyć".
A cóż to za rodzaj separatyzmu lokalnego?
Kurczę, ja pochodzę z Oberschleisen, mieszkam obecnie w Beskidach, ale aż tak źle nie było...

Mieszka na terenie twojej gminy, może składać.
Poligamii nie uprawiaj
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 22 maja 2015, 15:32

W Beskidach?^^
Remle

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU