pomocy - zwrot dodatku mieszkaniowego - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 27 cze 2014, 11:18

Pomóżcie:)
Pani zmieniła miejsce zamieszkania, teraz musi zwrócić dodatek mieszkaniowy. Na zwrot pieniędzy czekamy od 20 kwietnia, kilkakrotnie zapewniała, że odda pieniążki lecz do dnia dzisiejszego nie mam wpłaty. Księgowość mnie ponagla, co mam z tym dalej zrobić?
Aniaaa

Napisano: 30 cze 2014, 12:39

Nikt nie miał takiego przypadku?;(
Aniaaaa

Napisano: 30 cze 2014, 13:09

Miałam podobny przypadek Pani wynajmowała mieszkanie od właściciela mieszkania, które podległo pod spółdzielnię mieszkaniową opłaty za mieszkanie były robione do Spółdzielni i Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej, dodatek przekazywany wraz z ryczałtem do w/w instytucji proporcjonalne do wydatków, pani nic nie otrzymywała do rąk własnych. o tym że nie mieszka dowiedzieliśmy się po tym jak decyzja wygasła. udało na się ustalić nowy adres Pani i została wezwana do wyjaśnień w celu ustalenia dokładnej daty opuszczenia mieszkania. o zwrot wystąpiliśmy do instytucji zwykłym pismem pieniądze oddali, zobowiązywać stronę do zwrotu bez sensu przecież ona nic nie zyskała, jedynie właściciel mieszkania. Nie wiem czy to było dobrze rozwiązane ale pieniądze odzyskane.
Gość

Napisano: 01 lip 2014, 9:28

Aniaaa pisze: co mam z tym dalej zrobić?
Moje propozycje, jeśli dotąd nie załatwione:
1) sporządzić decyzję stwierdzającą wygaśnięcie dodatku
2) dostarczyć decyzję zarządcy i wnioskodawcy
3) napisać do zarządcy prośbę o zwrot dodatku, dać do wiadomości wnioskodawcy
4) jeśli nie poskutkuje, to kolejne żądanie zwrotu, koniecznie z podaniem terminu i z postraszeniem sądem (na pierwszym też mogło być - według uznania)
5) można kolejne ultimatum, lub
6) skierować sprawę do sądu.
Alternatywa: oddać sprawę radcy prawnemu lub przynajmniej poradzić się - od dowolnego etapu.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x