Ponowny wniosek o Karty Dużej Rodziny - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 11 wrz 2018, 14:12

Ostatnio Pani złożyła wniosek o Karty Dużej Rodziny. Gdy zaczęłam wprowadzać wniosek okazało się że cała rodzina już posiada aktualne Karty. Próbuje się do nich dodzwonić w celu wyjaśnienia ale nikt nie odbiera. Czy powinnam wprowadzić ten wniosek do końca i zostawić go bez rozpatrzenia? Czy wcale go nie wprowadzać tylko poinformować o tym rodzinę? Miał ktoś taką sytuację? Proszę o informację.
kdr.04
Stażysta
Od: 27 lip 2018, 7:31
Zajmuję się: kdr

Napisano: 12 wrz 2018, 8:43

kdr.04 pisze:Ostatnio Pani złożyła wniosek o Karty Dużej Rodziny. Gdy zaczęłam wprowadzać wniosek okazało się że cała rodzina już posiada aktualne Karty. Próbuje się do nich dodzwonić w celu wyjaśnienia ale nikt nie odbiera. Czy powinnam wprowadzić ten wniosek do końca i zostawić go bez rozpatrzenia? Czy wcale go nie wprowadzać tylko poinformować o tym rodzinę? Miał ktoś taką sytuację? Proszę o informację.
a może intencją rodziny było wyrobienie sobie w wersji elektronicznej?
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 12 wrz 2018, 9:18

Tego jestem pewna bo dopytywałam i Pani stanowczo powiedziała że nie chce aplikacji- sama nie posiadała telefonu. Jedyna osobą która miała w tej rodzinie telefon był drugi rodzic, z którym nie mogę się skontaktować :roll:
kdr.04
Stażysta

Napisano: 12 wrz 2018, 9:39

Wezwij listownie za potwierdzeniem na 50 KPA do wyjaśnienia
Wniosek powinie pozostać bez rozpatrzenia, ale najlepiej w ogóle go nie wprowadzać, tylko że jak juz zrobiłas zatwierdź to nie usuniesz go z systemu
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 26 wrz 2018, 12:23

Czy jeśli ta rodzina nie złożyła wyjaśnień to wysyłam pismo że wniosek pozostaje pozostawiony bez rozpatrzenia? Czy wystarczy, że było to zawarte w pouczeniu do poprzedniego pisma?
kdr.04
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x