Proszę o podpowiedź dzieci wrócił z rodziny zastępczej do ma - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 13 wrz 2018, 16:43

Witam mam problem z przyznaniem i zamówieniem kart, Matka miała jedno dziecko przy sobie, dwójka dzieci była od kilku lat w rodzinie zastępczej w innej gminie, w której ta 2 dzieci miała karty dużej rodziny. Matka w tym roku od lipca odzyskała tą 2 dzieci prawomocnym wyrokiem sądu obecnie ma 3 dzieci. KDR jej przysługuje. Teraz moje pytanie jak postąpić z 2 dzieci, rodzina zastępcza nie zgłosiła w swojej gminie żeby anulować karty dla tych dzieci i nie kwapią się do tego, jakie wystosować pismo żeby w urzędzie w danej gminie anulowali ją z urzędu? Czy po prostu ja mogę przyznać nowe karty a tamte anulują się same wydane w innej gminie i czy przy wprowadzania wniosku wskazać ze ta dwójka dzieci była już posiadaczami kart i w powodzie wpisać zmiana danych ponieważ zmienił się adres zamieszkania.
Robert16221
Praktykant
Od: 23 lip 2013, 16:08
Zajmuję się: KDR/FA/DS

Napisano: 14 wrz 2018, 8:33

Jeżeli dzieci były posiadaczami karty w innej gminie to należy złożyć dla nich teraz wniosek jak dla nowej rodziny (ważne jest, że z punktu widzenia gminy są nową rodziną). W kwestii poprzednich kart to jeżeli są aktywne, a to w momencie przyznawania nowych kart pojawi się informacja, że przy wydawaniu tych nowych kart stare się same unieważnią. Powinien Pan jednak poinformować o tym tą poprzednią gminę.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 14 wrz 2018, 12:26

Kontaktowałem się z tamtą gminą telefonicznie w tej sprawie czy teraz jakos poinformować ich pisemnie?
Robert16221
Praktykant

Napisano: 17 wrz 2018, 15:54

Robert16221 pisze:Kontaktowałem się z tamtą gminą telefonicznie w tej sprawie czy teraz jakos poinformować ich pisemnie?
Jak chcą mieć coś na piśmie to się dogadajcie już telefonicznie, rodzina zastępcza w tamtej gminie powinna zgłosić oddanie dzieci i anulować ich karty, pytanie czy tego chcą i jak ich zachęcić :lol:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 18 wrz 2018, 7:53

No właśnie że oni się nie kwapią do zgłoszenia tego a dzieci nie mają już od kilku miesięcy, dlatego trzeba to załatwić pomiędzy urzędami
Robert16221
Praktykant

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x