Hej
Jak uzupełnić wniosek, jeżeli chcą przedłużyć karte dla osoby po 18 r.ż , która będzie kontynuowała naukę w szkole do 2016 roku ?
Dziękuje za okazaną pomoc
Ja przyjęłam wniosek tak: wpisani zostali wszyscy członkowie rodziny Wnioskodawca zaznaczyła, że nie wnioskuje o karty dla 4 osób. Zawnioskował tylko dla syna, który ukończył 18 lat i kontynuuje naukę. Dołączył mi dowód i zaświadczenie ze szkoły oraz ośw. dot. władzy rodzicielskiej.
Ja dla bezpieczeństwa kazałam wpisać wszystkich. Pisania nie ma wiele, dokumentów nie kazałam dołączać, bo już je mam, ale mam dupochron - z wniosku wyraźnie widać, że osobie, dla której ma zostać przedłużona karta można przyznać kartę i że spełnia wymagania.
Na szkoleniu mówili nam, że wystarczy wpisać osobę która wnioskuje o przedłużenie bo jeśli wpiszą ci całą rodzinę to dla pozostałych musisz dać decyzje odmowną ... aczkolwiek dla mnie to jakaś bzdura
Dlaczego decyzję odmowną? Na podstawie czego, skoro ktoś zaznacza we wniosku że nie wnioskuje o karty?
Ja nie byłam na żadnym szkoleniu, ale uważam, że nie ma tu podstaw, by robić decyzję odmowną.
Jakie odmowne decyzje... jak we wniosku nie zaznaczy że chce dla nich kartę to na co decyzja..... a głupi by ktoś musiał być żeby zaznaczac karte karte dla wszystkich raz jeszcze i upierac sie przy swoim..