Dziękujękomosia pisze:Wierzyciel: burmistrz.
Akt normatywny: ustawa o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci.
Podstawa prawna: orzeczenie, identyfikacja: decyzja [...] (chodzi o decyzję o NP).
Zostawiasz puste, nie ma takiej podstawy.Staś pisze:Witam w związku z powyższym, proszę o informację co mam wpisać w tytule wykonawczym w części dotyczącej: podstawa prawna pierwszeństwa zaspokajania należności pieniężnej
Hm... Co do tego pewności nie mam. Ja wpisuję, ale jak tego nie zrobisz, to chyba świat się nie zawali. Nie wiadomo tak naprawdę, czy małżonkowie mają wspólnotę czy rozdzielność majątkową. Oczywiście, jeśli już, to wpisujesz jako małżonka odpowiedzialnego majątkiem wspólnym (nie wystawiasz na małżonków odpowiedzialnych solidarnie).Niebezpieczna pisze:To ja jeszcze dopytam czy w tytule wykonawczym podajemy dane współmałżonka?
Ja przed pierwszym tytułem konsultowałam to z radczynią i powiedziała, że skoro wniosek i decyzja jest na Panią to i na Panią tytuł, męża nie wpisujemy. Jednak nie wiem jhak byś powinno, bo ani Urząd Wojewódzki, ani żaden Urząd Skarbowy nie potrafił odpowiedzieć mi na to pytanie.komosia pisze:Zostawiasz puste, nie ma takiej podstawy.Staś pisze:Witam w związku z powyższym, proszę o informację co mam wpisać w tytule wykonawczym w części dotyczącej: podstawa prawna pierwszeństwa zaspokajania należności pieniężnejHm... Co do tego pewności nie mam. Ja wpisuję, ale jak tego nie zrobisz, to chyba świat się nie zawali. Nie wiadomo tak naprawdę, czy małżonkowie mają wspólnotę czy rozdzielność majątkową. Oczywiście, jeśli już, to wpisujesz jako małżonka odpowiedzialnego majątkiem wspólnym (nie wystawiasz na małżonków odpowiedzialnych solidarnie).Niebezpieczna pisze:To ja jeszcze dopytam czy w tytule wykonawczym podajemy dane współmałżonka?
Skąd ja to znamEdysia185 pisze:Ja przed pierwszym tytułem konsultowałam to z radczynią i powiedziała, że skoro wniosek i decyzja jest na Panią to i na Panią tytuł, męża nie wpisujemy. Jednak nie wiem jhak byś powinno, bo ani Urząd Wojewódzki, ani żaden Urząd Skarbowy nie potrafił odpowiedzieć mi na to pytanie.