postępowanie w sprawie uchylenia się od zapłacenia NP - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 25 lip 2017, 10:41

Powiedz im, że w przypadku kontroli będą miały niedopełnienie obowiązków służbowych, może zmądrzeją.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 13 mar 2018, 11:06

wypełniam tytuł wykonawczy.
kogo mam wpisać jako wierzyciela? Burmistrza miasta czy MOPS?
Jakie akt normatywny mam wpisać w części E
co wpisać w inna podstawa prawna, identyfikacja podstawy prawnej obowiązku?
miła
Referent
Od: 23 mar 2016, 10:02
Zajmuję się:

Napisano: 13 mar 2018, 11:23

Wierzyciel: burmistrz.
Akt normatywny: ustawa o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci.
Podstawa prawna: orzeczenie, identyfikacja: decyzja [...] (chodzi o decyzję o NP).
komosia
Awatar użytkownika
Referent
Od: 26 sty 2018, 15:09
Zajmuję się: ŚR/ŚW

Napisano: 14 mar 2018, 14:16

komosia pisze:Wierzyciel: burmistrz.
Akt normatywny: ustawa o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci.
Podstawa prawna: orzeczenie, identyfikacja: decyzja [...] (chodzi o decyzję o NP).
Dziękuję
miła
Referent
Od: 23 mar 2016, 10:02
Zajmuję się:

Napisano: 21 mar 2018, 10:27

Witam w związku z powyższym, proszę o informację co mam wpisać w tytule wykonawczym w części dotyczącej: podstawa prawna pierwszeństwa zaspokajania należności pieniężnej
Staś
Stażysta
Od: 15 lis 2016, 21:00
Zajmuję się: Ś W

Napisano: 21 mar 2018, 14:17

To ja jeszcze dopytam czy w tytule wykonawczym podajemy dane współmałżonka?
Niebezpieczna
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 20 kwie 2017, 14:29
Zajmuję się: SW

Napisano: 21 mar 2018, 14:42

Staś pisze:Witam w związku z powyższym, proszę o informację co mam wpisać w tytule wykonawczym w części dotyczącej: podstawa prawna pierwszeństwa zaspokajania należności pieniężnej
Zostawiasz puste, nie ma takiej podstawy.
Niebezpieczna pisze:To ja jeszcze dopytam czy w tytule wykonawczym podajemy dane współmałżonka?
Hm... Co do tego pewności nie mam. Ja wpisuję, ale jak tego nie zrobisz, to chyba świat się nie zawali. Nie wiadomo tak naprawdę, czy małżonkowie mają wspólnotę czy rozdzielność majątkową. Oczywiście, jeśli już, to wpisujesz jako małżonka odpowiedzialnego majątkiem wspólnym (nie wystawiasz na małżonków odpowiedzialnych solidarnie).
komosia
Awatar użytkownika
Referent

Napisano: 21 mar 2018, 15:08

komosia pisze:
Staś pisze:Witam w związku z powyższym, proszę o informację co mam wpisać w tytule wykonawczym w części dotyczącej: podstawa prawna pierwszeństwa zaspokajania należności pieniężnej
Zostawiasz puste, nie ma takiej podstawy.
Niebezpieczna pisze:To ja jeszcze dopytam czy w tytule wykonawczym podajemy dane współmałżonka?
Hm... Co do tego pewności nie mam. Ja wpisuję, ale jak tego nie zrobisz, to chyba świat się nie zawali. Nie wiadomo tak naprawdę, czy małżonkowie mają wspólnotę czy rozdzielność majątkową. Oczywiście, jeśli już, to wpisujesz jako małżonka odpowiedzialnego majątkiem wspólnym (nie wystawiasz na małżonków odpowiedzialnych solidarnie).
Ja przed pierwszym tytułem konsultowałam to z radczynią i powiedziała, że skoro wniosek i decyzja jest na Panią to i na Panią tytuł, męża nie wpisujemy. Jednak nie wiem jhak byś powinno, bo ani Urząd Wojewódzki, ani żaden Urząd Skarbowy nie potrafił odpowiedzieć mi na to pytanie.
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Napisano: 21 mar 2018, 15:10

Edysia185 pisze:Ja przed pierwszym tytułem konsultowałam to z radczynią i powiedziała, że skoro wniosek i decyzja jest na Panią to i na Panią tytuł, męża nie wpisujemy. Jednak nie wiem jhak byś powinno, bo ani Urząd Wojewódzki, ani żaden Urząd Skarbowy nie potrafił odpowiedzieć mi na to pytanie.
Skąd ja to znam :roll:
komosia
Awatar użytkownika
Referent

Napisano: 21 mar 2018, 15:12

Pani w Urzędzie Wojewódzkim jedynie zapytała czemu nie mogę z bieżących potracić - a bo Pani wyprowadziła się do innej gminy. I jest kolejna propozycja do zmiany ustawy żeby można było potrącać również między gminami.
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x