postepowanie wobec dłużnika

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
agulap
Praktykant
Zajmuję się: Św,Fa,Ps
Kontakt:

postepowanie wobec dłużnika

Post autor: agulap »

Witam, jestem nowa z funduszu alimentacyjnego i mam mętlik w głowie. Otrzymałam wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika alimentacyjnego. Wezwałam go na wywiad, nie przyszedł potem wysłałam zawiadomienie o wszczęciu postępowania administracyjnego w sprawie uznania go za dłużnika uchylającego się oraz napisałam pismo do komornika czy dłużnik wywiązał się przez ostatnie 6 mc ze zobowiązań. Dłużnik pojawił się na wywiadzie i oświadczył że płaci alimenty żonie i komornikowi. Wysłałam pismo po wywiadzie do komornika i organu Właściwego wierzyciela. komornik mi odpisał że dłużnik przez ostatnie 6 mc nie dokonywał wpłat przekraczających 50% zasądzonych alimentów. Co robię dalej? Decyzję uznająca go jako dłużnika uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych?
eMGie
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: postepowanie wobec dłużnika

Post autor: eMGie »

w jego interesie udowodnić jest że płacił 50 %, skoro twierdzi że płaci żonie.
Dostanie decyzje to powinien się odwołać. trzeba było dopilnować przy okazji wywiadu żeby Ci przekazy pocztowe skserował.
agulap
Praktykant
Zajmuję się: Św,Fa,Ps
Kontakt:

Re: postepowanie wobec dłużnika

Post autor: agulap »

nie ja robiłam z nim wywiad lecz koleżanka która odeszła a ja przejęłam po niej sprawy :(
ODPOWIEDZ