postepowanie wobec dłużnika
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Św,Fa,Ps
- Kontakt:
postepowanie wobec dłużnika
Witam, jestem nowa z funduszu alimentacyjnego i mam mętlik w głowie. Otrzymałam wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika alimentacyjnego. Wezwałam go na wywiad, nie przyszedł potem wysłałam zawiadomienie o wszczęciu postępowania administracyjnego w sprawie uznania go za dłużnika uchylającego się oraz napisałam pismo do komornika czy dłużnik wywiązał się przez ostatnie 6 mc ze zobowiązań. Dłużnik pojawił się na wywiadzie i oświadczył że płaci alimenty żonie i komornikowi. Wysłałam pismo po wywiadzie do komornika i organu Właściwego wierzyciela. komornik mi odpisał że dłużnik przez ostatnie 6 mc nie dokonywał wpłat przekraczających 50% zasądzonych alimentów. Co robię dalej? Decyzję uznająca go jako dłużnika uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: postepowanie wobec dłużnika
w jego interesie udowodnić jest że płacił 50 %, skoro twierdzi że płaci żonie.
Dostanie decyzje to powinien się odwołać. trzeba było dopilnować przy okazji wywiadu żeby Ci przekazy pocztowe skserował.
Dostanie decyzje to powinien się odwołać. trzeba było dopilnować przy okazji wywiadu żeby Ci przekazy pocztowe skserował.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Św,Fa,Ps
- Kontakt:
Re: postepowanie wobec dłużnika
nie ja robiłam z nim wywiad lecz koleżanka która odeszła a ja przejęłam po niej sprawy 

Oprócz postepowanie wobec dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
zaprzeczenie ojcostwa i zwrot FA
Błąd w wyroku dotyczącym uchylenia obowiązku alimentacyjnego
Bisnode BIG
SKŁAD RODZINY, CZY DOBRZE?
Rozłożenie na raty nienależnie pobrany fundusz alimetacyjny
stary dłużnik
Decyzja odmowna
szkoła wieczorowa w weekendy
Robiliście kiedyś wezwani do dłużnika?
umorzenie postępowania egz. z Urzędu S. ŚwiadczeńNienależ.Pobr
Zaświadczenie FA
Pełnoletnia osoba uprawniona, szkoła - 2 przypadki