Poszukuję rodzy zastępczej i/lub adopcyjnej
Re: Poszukuję rodzy zastępczej i/lub adopcyjnej
opieszałość sądów to koszmar dla dzieci. Zgadzam się z tym, że postanowienia powinny być wydawane pilnie. W naszym przypadku postanowienie miało być w ciągu 2 tygodni, a było w ciągu 3 dni, więc można, trzeba tylko chcieć. Po drugie winne są również inne instytucje, które tymi dziećmi się zajmują, bo jeśli dziecko jest już w DD i wtedy zgłasza się chętna rz to nikomu się nie chce rozpoczynać procedury dla tego samego dziecka po raz kolejny. "Dziecko jest zabezpieczone" słyszałam nie raz i dla pracownika sprawa załatwiona, a że dziecko ma szansę spędzić swoje życie w DD? No cóż to w końcu to wina tych patologicznych rodziców. Po trzecie w moim rejonie szkoli się kolejne rz i niby dobrze, ale chyba zapotrzebowanie na rz spadło o 50%, bo brak jakiegokolwiek zainteresowania nie tylko nami.
Witam. Przepraszam, że tak długo się nie odzywałam. Mam pytanie czy nadal jesteście zainteresowani dzieckiem, by się nim zaopiekować. Pozdrawiam Liza
Witam. Jesteśmy nadal zainteresowani. Podaję maila [email protected]
Oprócz Poszukuję rodzy zastępczej i/lub adopcyjnej - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
pytanko
mieszkania usamodzielnień
Wesołych Świąt
Czym sie konkretnie różni MOW od MOS
specjalistyczne usługi opiekuńcze
Placówka op - wych - MOW - MOS skreślamy czy nie z listy?
zwolnienie z opłaty za żywienie
wolny czas wychowanków
Poszukiwana rodzina zastępcza i/lub adopcyjna
szukam pracy
Koniec Solidarności
pytanie o pracę z grupami terapeutycznymi w DD
pracownik socjalny wchodzi do domu rodzinnego, może??
Proszę o odpowiedź
socjoterapia
DLA JOWITY