Proszę o pomoc, z UM dostaliśmy decyzję holenderską o zwrocie świadczeń rodzinnych i o tym, że mamy potrącać babce z bieżących świadczeń i odsyłać na ich konto (holenderskie). Jak to zrobić w programie technicznie? Program sygnity, z tego co widzę to żeby potrącać z listy to najpierw musiałaby być decyzja. To znaczy, że musimy wystawić naszą decyzję o zwrocie ?
Miałam taką sytuację bardzo, bardzo dawno i nie wprowadzałam takiej decyzji ponieważ to nie są świadczenia rodzinne nienależnie pobrane z naszego budżetu, w moim przypadku osoba ta od razu mi nie wpłacała wszystkiego, a zwrot do tej instytucji od nas w zł. był przeliczany przez bank w euro na dzień wysyłania do nich i dostawaliśmy potwierdzenie z banku ile to euro i jak już mi się wydawało że ma wszystko spłacone to zwracałam się do ROPS czy jeszcze mam potrącać lub pobierać i oni mi odpisali, że spłacono i koniec, bo decyzję jak wprowadzisz to będzie ci wykazywać, nienależnie pobrane u nas a to nie są nasze pieniądze więc nie możesz rejestrować takiej decyzji.