KOORDYNACJA A ODMOWA - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 29 kwie 2015, 8:34

Dzień dobry,

mam pytanie. W lutym br. klient złożył u mnie wniosek o ZR.W związku z tym, że jest Estończykiem prowadzącym działalność gosp, w swoim kraju wysłałam dokumenty do ROPS.
Ustalili, że nie mają zastosowania przepisy o koordynacji ponieważ rozpoczął prowadzenie działalności w Polsce..
Wydalam decyzję odmowną ( przekroczenie kryterium).

Wczoraj dostałam postanowienie z ROPS, że jednak zaistniała koordynacja bo żona wraz z dziećmi od grudnia 2014 r. przebywają w Estonii.

Powinnam teraz wznowić postępowanie w związku z wyjściem na jaw nowych okoliczności które nie były znane w dniu wydawania decyzji i wysłać dokumenty do ROPS ?
Iga_198777

Napisano: 29 kwie 2015, 8:48

koordynacja od grudnia?
Unieważnienie decyzji w SKO
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 8:55

a nie lepiej decyzji już nie ruszać tylko odesłać dokumenty do ROPS i tam wydadzą swoją decyzję
...

Napisano: 29 kwie 2015, 9:03

no tak, od grudnia. Sama się zdziwiłam. Oni sami sobie decyzji chyba nie wydadzą skoro jest moją decyzja.
Iga_198777

Napisano: 29 kwie 2015, 9:09

jak koordynacja od grudnia to w lutym nie byłaś organem właściwym do sko najpierw a potem do rops
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x