potrzebna pomoc bardzo

Wybrane tematy:
ŚDS a wywiady środowiskowe po 15.11.2021 JAK LICZYĆ FREKWENCJĘ W KLUBIE SENIORA Obok Lasu - dom opieki dla osób starszych Czy mogę skierowac do ŚDS klub seniora - czy może tam być oddelegowany pracownik socjalny OPS? ŚDS- likwidacja odpłatności a waloryzacja
~bezwzgledny

Re: potrzebna pomoc bardzo

Post autor: ~bezwzgledny »

Art. 56. § 1. Kto bez wymaganego zezwolenia lub wbrew jego warunkom organizuje lub przeprowadza publiczną zbiórkę ofiar,
podlega karze grzywny.
§ 2. Podżeganie i pomocnictwo są karalne.
§ 3. Można orzec przepadek przedmiotów uzyskanych ze zbiórki przeprowadzonej wbrew warunkom zezwolenia, orzeka się zaś ich przepadek, gdy zbiórkę przeprowadzono bez zezwolenia.
§ 4. Można orzec przepadek przedmiotów uzyskanych z czynu określonego w § 1 także wtedy, gdy zostały one przekazane przez sprawcę innej osobie lub instytucji, jak i przepadek pieniędzy uzyskanych za zebrane ofiary w naturze i rzeczy nabytych za uzyskane ze zbiórki pieniądze.
§ 5. Przedmioty, co do których orzeczono przepadek, należy przekazać instytucji pomocy społecznej lub instytucji kulturalno-oświatowej

~bezwzgledny

Placze od dwoch dni jak to przeczytalem. Napisz ksiazke dolacz jeszcze zycie intymne napewno znajdzie sie wydawca. Piszesz lepiej od Grochli a ona ma kasy jak lodu. Jak napiszesz ksiazke moge byc recenzentem
~bezwzgledny

to bylo do bozeny
~Anna

Post autor: ~Anna »

Jestem samotna matka 7 dzieci,20,19,15,13,17 miesiecy blizniaki jestem zadluzona w prowidencje ktory bralam na wegiel bo opieka w klimontowie pow-sandomierz odmowila mi przydzialu wegla dostalam decyzje odmowne ha nie posiadamy mam trudna sytuacje materialno-finansowa bo mieszkamy w starej ruderze nalezacej do mojej matki na komunalne czekam 7 l mieszkania jak niebylo tak niema rozlatujacy wychodek za domem ppojedyncze okna w zimie chcielismy umarznac podlogi pognite prosimy o pomoc przez popekane dachowki niema stropu pada do mieszkania ja mam calkowita niezdolnosc do pracy a opieka nam daje 100 a ci co nie powinni brac biora od 300 wzwyz a my mamy takie zadluzenia braki czy to sprawiedliwe prosze ludzi o dobrym sercu o pomoc finansowa srodki czystosci hemia zywnosc pampersy dla blizniakow do 18 kg bardzo duzo wydaje na lekiecze sie u specjalistow neurolog laryngolog,okulista podaje nr.kata pko 41102049260000190201161348 prosimy o pomoc podaje nr.tel.513145185 mam oplaty swiatlo gaz abonament oi dlulgi.
~Anna

Post autor: ~Anna »

Dlaczego opieka nie daje pani annie odpowiednich swiadcen sami oszusci zyjemy w zaklamanym swiecie pani kierownik dlaczego ta kobieta nie dostala swiadczen ktore jej sie naleza katastrofa zal serce sciska a opieka jnstytucje fundacje niech ktos tej rodzionie pomoze pracownik socjalny co nato ta kobieta powinna skontaktowac sie z telewizja w-wa.
~Anna.

Post autor: ~Anna. »

Zwracam się do ludzi o goracym sercu o pomoc w mojej ciężkiej sytuaci .Jestem 54 letnią kobieta samą na tym świecie.Choruje na Astme oskrzelową,Częsciową marstkosc watroby cukrzyce ,od 15 lat lecze się tagże psychiatrycznie mam śilne stany depresyjno lękowe.Moja ręta to 630 zł miesięcznie co zaledwie starcza na częściowe pokrycie opłat .W chwili obecnej jestem bez jedzenia i pieniędzy.Mam straszne zaległosci z bierzącymi opłatami.Moja sytuacja jest poprostu krytyczna.Idą świeta bardzo prosze z całego serca jużeli znajdzie się ktoś co moze mi pomuc w zakupieniu czegoś do jedzenia i wykupienie recept bede bardzo wdzięczna.BŁAGAM O WSZELKĄ POMOC I WCZUCIE SIE W MOJĄ STRASZNĄ SYTUACJE.KONTAKT ZE MNĄ
[email protected]
tel---792-797-112---Pozdrawian gorąco.Anna Zwirełło.
~monia b

Post autor: ~monia b »

Wita
Tak to u nas juz jest .
J tez wychowuje samotnie 4-ke dzieci . i od kilku dni wnisue 6-cio dniową .
Dwoje z nich jest niepełnosprawnych z pełna opieka i nie moge podjąc pracy choc bardzo bym chciała .opieka na leki mi przyznała 50 zł smieszne po prostu .Mieszkam w Warszawie JEDZENIE JEST BARDZO DROGIE PRĄD I GAZ MUSZĘ ZAPŁACIĆ . OPS zapłacił tylko połowe za prąd .Otrzymuje od z urzędu alimenty i wszystkie zasiłki pielengnacyjne . Ale tak naprawde to wszystko nie wystarcza . dzieci sie ucza , wszystko co jest potrzebne do szkoły kupuje sama nie dostaje zadnej pomocy stypendium mi sie nie naleze bo przekraczam dochód na osobe . co jest smieszne jak dla mnie . Przeciez zasilek pielengnacyjny jest na pokrycie chcociaz częćci leczenia i tylko dlatego dochod jest więkrzy tak . czyli pieniadze sa przeznaczone na konkretny cel i nie moge za nie zakupic ksiażek ubran jak i tego wszystkiego co sie kupuje w roku szkolnym dziecią do szkoły czy dac na kino . To bardzo trudne sytuacje . A tez nie mozna temu dziecku wiecznie odmawiać bo co one jest winne temu ze jest taka sytuacja . Kino teatr muzeum wyjazdy to wszystko kosztuje , odzierz tez bo dzieci rosna . Uslyszalam od swojego pr socjalnego ze mam oszczędzac . to zenujące , bo i na czym mam oszczedzać , zapytałam wprost bo nie rozumiem na jedzeniu na zeszytach czy ksiażkach na czym . a może mam ubrań nie kupować . a potem Państwo wniosa mi sprawe o odebranie dzieci bo nie jestem w stanie dziecia zapewnic podstawowych ....
~karola

Post autor: ~karola »

bieda wszedzie a nasi w rządzie wózkami nowymi sie rozbijaja za nasze pieniadze . trzeba by było takiego donalda zaprosic do takiej biednej rodziny na obiad niech by poparrzył dzieciom w oczy w jakim ubustwie zyją niby to przeciętna rodzina . W telewizji za mało nagłasniaja o takich rodzinach ,gdzie bieda az piszczy . wtedy robią szum jak cos sie zdarzy złego i wtedy tylko po sadach rodziców ,ze warunków nie spełniaja
~oli

Post autor: ~oli »

trudno nie mieć mieszanych odczuć..... wszyscy na litośc biorą,
jednak....
bieda jest wszędzie,
prąd, gaz itp wszyscy płacą-nie tylko \"biedni\"
inni też maja dzieci.....

dlaczego ci bezduszni pracownicy pomocy społecznej odmawiają tym biednym ludziom pomocy-tak bez powodu????????

już tych narzekań na \"opiekę\" słuchać/ czytać jest ciężko.

a najlepsze sa takie:

\"opieka na leki mi przyznała 50 zł smieszne po prostu
OPS zapłacił tylko połowe za prąd \".
\"Otrzymuje od z urzędu alimenty i wszystkie zasiłki pielengnacyjne\"
i jednocześnie:
\"nie dostaje zadnej pomocy stypendium mi sie nie naleze bo przekraczam dochód na osobe\" .

Ja tam dużych wymagań nie mam: może ktoś zechce z mojego rachunku za prąd zapłacić np: \"tylko\" połowe?

I dla mnie żadne 50 zł nie jest \"śmieszne\"
ODPOWIEDZ