potwierdzenie ubezpieczenia zdrowotnego
potwierdzenie ubezpieczenia zdrowotnego
mam pytanie, jaki dokument wydajemy dla petenta potwierdzający ubezpieczenie zdrowotne?
Re: potwierdzenie ubezpieczenia zdrowotnego
na ubezpieczenie nie wydaje się decyzji
można wydać kopię zgłoszenia tj. ZUS ZZA lub miesięczny raport - wydruk z płatnika.
Ewentualnie zaswiaczenie
można wydać kopię zgłoszenia tj. ZUS ZZA lub miesięczny raport - wydruk z płatnika.
Ewentualnie zaswiaczenie
podejrzewam, że chodzi tu o prawo do bezpłatnych świadczeń zdrowotnych - wtedy oczywiście decyzja.
Do malinap
Przy zasiłku stałym wydaje się takie dokumenty o których piszeszz reszta w decyzji o zasiłku stałym też wpisuje się ubezpieczenie
A do świadczeń zdrowotnych tylko decyzja.
Przy zasiłku stałym wydaje się takie dokumenty o których piszeszz reszta w decyzji o zasiłku stałym też wpisuje się ubezpieczenie
A do świadczeń zdrowotnych tylko decyzja.
Iza1 - ja piszę na podstawie naszych doświadczeń tj. odwołań, szkoleń, wyjaśnień ministerstwa c
My nawet w decyzji o zasiłku stałym nie wspominamy o ubezpieczeniu ( choć ta forma jest dopuszczalna )
Trochę się komplikuje sytuacja w momencie kiedy klient nabywa prawo do ubezpieczenia z innego źródła. Jeżeli o ubezpieczeniu jest wspomniane w sentencji - mozna zmienić decyzję. Jeśli w pouczeniu - trzeba od razu uchwycić hipotetyczne sytuacje.
Tak robimy MY - nie narzucamy innym. Fakt, miałam napisać " my na ubezpieczenie nie wydajemy decyzji"
Pracownicy - podpisując umowę o pracę też nie dostają decyzji, a sama umowa nie wymaga zawarcia treści dot. ubezpieczeń ponieważ przepisy prawa o tym stanowią.
My nawet w decyzji o zasiłku stałym nie wspominamy o ubezpieczeniu ( choć ta forma jest dopuszczalna )
Trochę się komplikuje sytuacja w momencie kiedy klient nabywa prawo do ubezpieczenia z innego źródła. Jeżeli o ubezpieczeniu jest wspomniane w sentencji - mozna zmienić decyzję. Jeśli w pouczeniu - trzeba od razu uchwycić hipotetyczne sytuacje.
Tak robimy MY - nie narzucamy innym. Fakt, miałam napisać " my na ubezpieczenie nie wydajemy decyzji"
Pracownicy - podpisując umowę o pracę też nie dostają decyzji, a sama umowa nie wymaga zawarcia treści dot. ubezpieczeń ponieważ przepisy prawa o tym stanowią.
Oprócz potwierdzenie ubezpieczenia zdrowotnego - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
nakaz doprowadzenia przez Policję
grażyna
Co z tym ZUS-em?
Składki na ubezpieczenie zdrowotne a zasiłek stały
gospodarka finansowa OPS
apel do ministra
stały i zas. z ZUS
zbiory centralne
wznowienie postępowania
oddzielenie pracy socjalnej od świadczeń
zmiana stałego zasiłku a dodatek dojazdy do sszkoły
refundacja