Etatysto posługujesz się danymi, tak w tym przypadku masz rację badania tak wskazują, lecz w moim przekonaniu i odczuciu wile pytań zakład hipotezy które muszą się zweryfikować zgodnie z wcześniej ustalonym celem.
Niestety system, usamodzielnienia oparty jest na założeniach na których nikomu nie zależy. lecz można to zmieniać i się zmienia ale to również jest uwarunkowane od zaangażowania kadry i Dyrektora. gdy to współgra można dla dzieciaków przygotować dobrą ofertę ( ale trzeba chcieć).
odsyłam cię do lektury https://www.tarr.pl/index.php?option=com ... u&Itemid=1.
ta sama agencja chce to wykonać w rodzinach zastępczych. o efektach będę informował po zakończonej rekrutacji.
co de reintegracji która w statystykach wygląda rewelacyjnie, z własnego podwórka, ciśnienie reintegracja plan zasadniczy, 6 mc pobyt wychowanków w placówce, praca z rodzina efekt dzieciaki wracają do domu, statystyczny sukces ( opisuje przypadek 6 reintegracji) następnie mija dwa lata młodsze dzieciaki wracają do placówek starsze MOW poprawczaki, efekt nie znajduje odzwierciedlenia w statystykach ponieważ nikt o to nie pyta. Także z 6 przypadków mamy sukces w 1 lecz w tym przypadku nie było ciśnienia reintegracja zajęła dwa lata statystyki odnotowały to w 2013 roku jaki będzie efekt nie wiem sam minęły 9 mc było z górki i pod górkę ale wskazuje wszystko że się też da ale również zależy od zaangażowania.
Etatysto mam również do ciebie prośbę - przedstaw się przecież jako człowiekowi nie ograniczonemu przez zakład pracy nikt nic nie zrobi a ja osobiście twoje zdania zacznę traktować poważnie bo obecnie dla mnie jesteś anonimem którego mogę przykleić do pewnego Towarzystwa który w moim przekonaniu ma cel stworzyć prywatny biznes całkiem opłacalny w sektorze opieki instytucjonalnej.
i jeszcze jedno obraz ze statystyk 2013 ulegnie również zmianie w zestawieniu liczby opuszczających piecze, ponieważ wychowankowie praktycznie przestali się usamodzielniać zostają do 25 roku życia