Praca w administracji publicznej?
Praca w administracji publicznej?
Czy praca na stanowisku pracownika socjalnego w Ośrodku Pomocy jest zaliczana do pracy w administracji publicznej?
Re: Praca w administracji publicznej?
Administracja publiczna w Polsce to:
1) administracja rządowa
2) administracja samorządowa – występuje na szczeblu lokalnym i regionalnym (wojewódzkim), składa się z kolegialnych i jednoosobowych organów wykonawczych powoływanych przez radę gminy (powiatu). Ciałem kolegialnym jest zarząd, organem jednoosobowym natomiast wójt (w gminach wiejskich), burmistrz (w gminach z siedzibą w miastach), prezydent miasta (w miastach wojewódzkich i w gminach miejskich liczących 100 tys. mieszkańców) lub starosta (w powiatach). Na poziomie regionalnym organem wykonawczym sejmiku samorządowego jest zarząd, którym kieruje marszałek wojewódzki.
1) administracja rządowa
2) administracja samorządowa – występuje na szczeblu lokalnym i regionalnym (wojewódzkim), składa się z kolegialnych i jednoosobowych organów wykonawczych powoływanych przez radę gminy (powiatu). Ciałem kolegialnym jest zarząd, organem jednoosobowym natomiast wójt (w gminach wiejskich), burmistrz (w gminach z siedzibą w miastach), prezydent miasta (w miastach wojewódzkich i w gminach miejskich liczących 100 tys. mieszkańców) lub starosta (w powiatach). Na poziomie regionalnym organem wykonawczym sejmiku samorządowego jest zarząd, którym kieruje marszałek wojewódzki.
Re: Praca w administracji publicznej?
pracownik socjalny jest pracownikiem samorządowym
Oprócz Praca w administracji publicznej? - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
w Jaki sposób?
Gminny program wspierania rodziny
Mój apel.
NK nie dla uchodzcow?
UDAR NIEDOKRWIENNY MÓZGU
Dochód uzyskany ze zlecenia stypendium socjalne
Wyrzucają lokatorów z mieszkań socjalnych by przyjąć gości
Odpłatnosc
klienta nie można zastać w domu
Jak zmieniamy stałe
Czy finansujecie pobyt w ZOL-ach?
Czy to jest przestępstwo?