praca w gospodarstwie - staż pracy

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
Kasia 29

praca w gospodarstwie - staż pracy

Post autor: Kasia 29 »

Czy praca w gospodarstwie rolnym brata (byłam zameldowana w tym samym domu co brat i gospodarstwo) liczy się do stażu pracy?
emmma

Re: praca w gospodarstwie - staż pracy

Post autor: emmma »

Liczy się, od 16r życia, dla tych co ukończyli 16 po 1982r, nalezy to udokumentować zaświadczeniem z Urzedu gminy sporządzonym na podstawie zeznań swiadków
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Post autor: heiland »

emmma a nie decyzją tylko zaświadczeniem?
Chciałbym dopytać do jakiego wieku można (ile lat) zaliczyć w ten sposób? Po liceum od razu były studia wyższe (stacjonarne) a później magisterskie (niestacjonarne).
księg.

Post autor: księg. »

Nie wiem czy u brata w gospodarstwie można liczyć pracę, ale u rodziców trzeba było przebywać codziennie w gospodarstwie i pracować (takie oświadczenie, że nie mieszkało się np. w internacie tylko codziennie dojeżdżało do szkoły). A studia to chyba na takiej samej zasadzie można by było liczyć ale oczywiście pod warunkiem że nie mieszkałaś poza domem.
Pola 45

Post autor: Pola 45 »

Nigdzie w przepisach nie znalazłam, że koniecznie musiało to być gospodarstwo rodziców, wyczytałam, że u członka rodziny? Mogę się mylić. Ile lat się dorzuca do stażu, jeżeli ktoś poszedł na licencjat, i liceum było blisko miejsca zameldowania?
ODPOWIEDZ