praca w gospodarstwie - staż pracy
praca w gospodarstwie - staż pracy
Czy praca w gospodarstwie rolnym brata (byłam zameldowana w tym samym domu co brat i gospodarstwo) liczy się do stażu pracy?
Re: praca w gospodarstwie - staż pracy
Liczy się, od 16r życia, dla tych co ukończyli 16 po 1982r, nalezy to udokumentować zaświadczeniem z Urzedu gminy sporządzonym na podstawie zeznań swiadków
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
emmma a nie decyzją tylko zaświadczeniem?
Chciałbym dopytać do jakiego wieku można (ile lat) zaliczyć w ten sposób? Po liceum od razu były studia wyższe (stacjonarne) a później magisterskie (niestacjonarne).
Chciałbym dopytać do jakiego wieku można (ile lat) zaliczyć w ten sposób? Po liceum od razu były studia wyższe (stacjonarne) a później magisterskie (niestacjonarne).
Nie wiem czy u brata w gospodarstwie można liczyć pracę, ale u rodziców trzeba było przebywać codziennie w gospodarstwie i pracować (takie oświadczenie, że nie mieszkało się np. w internacie tylko codziennie dojeżdżało do szkoły). A studia to chyba na takiej samej zasadzie można by było liczyć ale oczywiście pod warunkiem że nie mieszkałaś poza domem.
Nigdzie w przepisach nie znalazłam, że koniecznie musiało to być gospodarstwo rodziców, wyczytałam, że u członka rodziny? Mogę się mylić. Ile lat się dorzuca do stażu, jeżeli ktoś poszedł na licencjat, i liceum było blisko miejsca zameldowania?
Oprócz praca w gospodarstwie - staż pracy - Kadry przeczytaj również:
zwiększenie urlopu
podatek od ZFŚS
13 a chorobowe(ciąża)
umowy zlecenie po 1 stycznia 2017
13-tka
Dodatkowy urlop dla pracownika socjalnego.
Ewidencja przebiegu pojazdu
ekwiwalent za urlop - 13-tka
13 dwa dni opieki
podstawa 13 a Opieka nad zdrowymn dzieckiem
zaświadczenie o dochodach a 13
dodatek dla Pracownika socjalnego
Etat
13-tka a zwolnienie lekarskie
kurs pracownik socjalny
Czas pracy